Csend, rend, fegyelem

Címkék: vélemény politika közélet

2013.07.23. 15:38

A napokban írtam, hogy birkapörkölt fronton fellángolt a háború. Nem tartott sokáig, és bebizonyosodott, hogy az erőseb kutya nem gyönge:

Közölték, "a magyarság csúcsteljesítményének számító nemzeti értékeket a törvényben nevesített Hungarikum Bizottság hivatott, egyedi értékelés eredményeként, hungarikummá minősíteni," és hogy bizony ilyen a karcagi birkapörkölt is.

A minisztérium szerint "az olyan rosszindulatú híresztelések, mint a karcagi birkapörkölt hagyományának megkérdőjelezése, szakmai tájékozatlanságra is utalnak." A pörköltnek "egyértelműen méltó helyen van a hungarikumok között is, miképpen jó eséllyel indul majd a megmérettetésben a bajai halászlé vagy akár a szegedi paprika is" - áll a tárca közleményében.

forrás: index.hu

Nincs itt kérem semmi látnivaló! Oszoljunk! Oszoljunk!

Még, hogy a karcagi, pont a karcagi birkapörkölt nem hungarikum! A bajai halászlé és a szegedi paprika, ami már akkor hungarikum volt, amikor még ki sem találták ezt a szót, de széles e világon mindenkinek Magyarország jutott eszébe, majd megméretteti magát. De a karcagi birkapörkölt már hungarikum.

Punktum! (vagy hippodrom, vagy Hyppolit. A francba! Egyiknek sincs értelme).

süti beállítások módosítása