Négy napja írtam, hogy Európa nincs igazán felkészülve ránk. És igazam lett. Még nem tudják mi vár rájuk!

Az egyik kommentelőm ezt írta:

Az EU elnökség nem vezetőváltást takar, hanem inkább az Országház szerepét tölti be egy fél évre. Attól, hogy még elnöknek nevezik, még nem a magyarok (és a többiek) fognak kormányozni fél évre!

Csak annyit írtam vissza rá, hogy január 3-ig:-)

Mára kiderült, hogy a magyar virtust úgy fogják emlegetni fél év múlva, mint a kalandozó elődeink nyilait. Minden pénzügyi szakember szűkölve vonyít itt jövő nyárra.

Először is a manyup einstand átment az EU rostán. Igaz azért, mert ott a jogállam alapjait még ismerve nem hoznak visszamenőleges hatályú pénzügyi intézkedéseket, de átment. Most mindenki hűledezik, hogy ezek a magyarok megint kibulizták maguknak. Jövő nyártól már ez sem járható út azoknak, akik meg akarják valósítani a magyar gazdasági csodát. Mi már tudjuk, hogy egyszer volt Budán kutyavásár, ők még most tanulják.

Ami igazán fogcsikorgatásra ad okot, az a bankadó. Kitaláltuk, megcsináljuk. Mielőtt az EU tenne valamit, mi már egységesíteni akarjuk az egész kontinensen. Matolcsy György szerint:

....a magyar uniós elnökség az ülést követően felveszi témái közé az európai szintű bankadót is, miután tíz EU-tagállam már bevezetett hasonlót, hosszas tárgyalásokra van szükség azonban, hogy ezeket összehangolják.

Végig söprünk Európán! Még, ha belegebednek is!


süti beállítások módosítása