Coming out

Címkék: vélemény politika közélet

2013.06.02. 18:02

Na nem én. Neeeem! Már fentétek a fogatokat! Ugye? Félre az ilyen gondolatokkal, mert sokkal érdekesebb dolgok is voltak ezen a hétvégén. Kicsit régebben kezdem, mondjuk pénteken, tegnap előtt. A magyar politikai emlékezet olyan, mint az aranyhalé, cca 4 másodperc, úgyhogy ez már szintet történelem.

Kikkel foglalkoztunk egész hétvégén? Szabad a gazda? Pedagógusok. Bizony! Pedagógus napkor előtérbe kerülnek. Mert (Mert-tel nem kezdünk mondatot!- dörögné rég nem látott magyar tanárom, de a blogoszféra talán megbocsát) egyébként nem foglalkozik velük a kutya sem.

Na térjünk vissza péntekre. A Hír tv Péntek 8 című műsorában minden pedagógusok pedagógusa, a Nemzeti Pedagógus volt a vendég. Elő találta adni (nem tudom szó szerint idézni), hogy az oktatási struktúra átalakítása sokak sérelmére történt. Uram! Irgalmazz! Senki nem szólt Balog Zoltánnak, hogy mindenki jól járt? Hol bujkál Habonyárpi ilyenkor? A Jobban Teljesítő Magyarországon valaki nem jár jól? Hallatlan! A következő mondatával meg még ezt is überelte. Most, hogy Magyarország Jobban Teljesít ezek a pedagógusok a sérelem miatt megérdemlik, hogy bevezessék az életpálya modellt. Nem azért, mert jól dolgoznak, hanem úgymond pofabefogásként a sérelmekért. Tudom, hogy nincs az a kis pénz, amivel meg lehetne sérteni egy pedagógust, de nem mindegy a csomagolás.

Szinte folytatásaként, ma tüntetés volt, ahol a pedagógusok nemtetszésüket fejezték ki a Rendszer ellen. A tüntetést egyébként támogató (Nemzeti) Liga Szakszervezet vezetőjét meg egyenesen leárulózták. A "hőbörgők" persze csak 4-500-an voltak, mert nem Rákay Philip számolta őket, de kezdi megint felütni a fejét az önálló vélemény és gondolkodás. Veszélyes az a mostani oktatási rendszerben. Főleg, hogy nem csak a "csőcselék Bajnai-gárda" vonulgatott, foglalgatott, hanem a szakmában megőszült tisztes pedagógusok is.

El kellene gondolkozni, amíg nem késő.

süti beállítások módosítása