Nem tudunk hibázni, úgyhogy jöhetnek a kitüntetések. Nincs mese, ebben is jobbak vagyunk, mint Európa.

A belügyminiszter szerint „Európa eddig legnagyobb márciusi viharát éltük át”, Nyugat-Európában több mint 1200 kilométeres dugó volt, ehhez képest „más országokban 2,5-3 nap alatt tudták az úton rekedteket kimenteni, elhárítani a károkat”.

forrás: hvg.hu

Nincs nagyon mit hozzátenni. Pintér Sándor beállt a vállveregető gép alá, és már agyal, hogy ki, milyen kitüntetést kapjon a helytállásért. Persze nem az őrmester szintre kell gondolni, aki 20 óra után úgy mozgott, mint a robotzsaru, mert ráfagyott a hó a ruhájára. Neki ez a dolga. Nincs itt semmi látnivaló. Oszoljunk.

Majd Bakondi Télügyi biztos úr, majdnem biztos úr.

Bakondi György szerint „egyértelmű, hogy a rendszer felkészült, mert nem a semmiből nyílt meg a 275 melegedő, nem a semmiből jött a 30 ezer hivatásos”. Az OKF főigazgatója szerint időben jött a figyelmeztetés. A katasztrófavédelem 14 helyen vágta el az M1-es, M7-es szalagkorlátját a visszafordítás érdekében. Összesen 14 ezer személyt, 9 ezer gépjárművet kellett kimenteni, emellett 23 vasúti szerelvény akadt el. 146 település 65 ezer lakossal volt elzárva a külvilágtól. „Sikeres beavatkozást hajtottunk végre, felkészült szervezet regált” – összegezte Bakondi György.

forrás: ua

Bizony nem a szél hordta össze, hogy stílusosak legyünk. Mint minden "normális" katasztrófahelyzetben ezt várná el az adófizető állampolgár. A felelős és hivatásos állomány reagáljon gyorsan és szakszerűen. Ne a Mari néninek és a Józsi bácsinak kelljen a kisnyugdíjából kenyeret venni, meg teát főzni. Mert valljuk be a rendszer nem Bakondi úrtól nem omlott össze, hanem a Mari néniktől.

Mindent összefoglalva ismét "bezzeg" ország lettünk. Bezzeg nálunk nagyon jól ment a szervezett kimentés. Az Ausztrál magyar közösség biztos elhiszi. Ők elég messze vannak.

süti beállítások módosítása