jani.jpgMint ahogy szorgos népünk is.

Több párhuzamot is vont az 1848-as események és 2013 között Lázár János, a Miniszterelnökséget irányító államtitkár március 15-ei ünnepi beszédében Hódmezővásárhelyen. Azt mondta, hogy míg 165 évvel ezelőtt a forradalmat leverték, addig a mostanit nem fogja Világos követni, nem lesz fegyverletétel és visszarendeződés. „2010 forradalmát győzelemre visszük, vívmányait megvédjük és olyan sziklaszilárd alappá tesszük, melyre a következő emberöltők polgári Magyarországát alapozni lehet" – fogalmazott.

Szerinte 1848 előtt ez a nemzet egy régimódi ország volt, amelyből hiányzott az öntudatos magyar polgár, de egy maréknyi fiatal demokrata, polgári forradalmat csinált. Mozgásba hoztak egy hatalmas, lassú, régimódi országot, amely végül megújult, és Európa sikeres országává vált. „Azt hiszem ma Magyarországon hasonló folyamat zajlik, hiszen az ország lassabban tud megszabadulni a kommunista örökségtől, mint az 1989-ben gondoltuk."

forrás: index.hu

Vannak párhuzamok Lézer Jani szerint, de nem lesz (V)világos. A sötétség uralma következik, de jön a győzelem és a sziklaszilárd alapok, biztos nem az Alaptörvényre gondolt, mert az az egy éves szülinapját sem érte meg négy arcra szabás nélkül. A következő emberöltők alatt már annyi módosítás lesz benne, hogy árnyéka sem lesz az eredetinek. Abban igaza van, hogy ennek a négy évnek a vívmányait emberöltők alatt fogjuk kiheverni.

A gimnáziumi történelem tanárával is elbeszélgetnék egy kicsit. Kedves János! 1848 után mikor volt akár egyetlen percig is sikeres ez az ország? Mikor nyilatkoztak róla pozitívan akárhol a világban? Mikor nem rúgott belénk akár a nyugat, akár kelet? Jani? Most szerinted sikeresek vagyunk, mikor már a bányászbékét sem látjuk? Alulról!

A kommunista örökségtől szabadulunk? Jani! Ügynöklista? Pozsgai Alaptörvényíró Elvtárs? János, János! Meg vagy szédülve?

Azért érdekes, hogy a közszolgálati (hivatalból) híradó.hu-n kívül a kutya nem kíváncsi a beszédedre. Nem egy mikrofonerdőbe mondtad a marhaságaidat!

süti beállítások módosítása