Komolyan. Ezek az emberek üvegbúra alatt élnek? Fogalmuk sincs, hogy mi történik az országban. Távolról sem.

Navracsics Tibor:
...a közigazgatás mindig eszköz "a legfőbb politikai és közösségi cél", a közjó gyarapítása és szolgálata érdekében, ezért a közigazgatás egyetlen szereplője sem fogalmazhatja meg önérdekként a saját törekvéseit.

Ezzel összefüggésben utalt arra, hogy az elmúlt 20 évben a közigazgatás szereplői gyakran magukat védték másokkal szemben és az intézményi harcokban elveszett a közjó. Szavai szerint ezért kellett az ágazati és területi érdekekben "rendet vágni" annak érdekében, hogy a közigazgatási reform - a szervezetépítés és a közigazgatási kultúra szempontjából is - magasabb szintre léphessen.

forrás: fidesz.hu

Navra vazze! Nemmondod. A kormányhivatalba beintegrált 14 szerv egyik megyei vezetője, akinek eddig körzeti hivatala is volt, (most már nincs, mert járás lett, így aztán maradt vagy 12-13 embere az eddigi 120 helyett), kijött a járáshoz. Természetesen a járási hivatalvezetőhöz vezetett első útja, majd megjegyezte, hogy a járási hivatalvezetők hozzá szoktak menni bemutatkozni, és nem fordítva. Járási hivatalvezető most kb 150 ember felett regnál, a megyei "hivatal-vezető" meg 12-13 felett. Ki ér rá jobban elmenni a másikhoz? Mindenki egyetért, meg a közös nagy cél érdekében félreteszi az önös érdekei. Neröhögtessémá!

A másik.

A tárca most pénteken (a Magyary Zoltán program részeként) induló szervezetfejlesztési programjáról kiadott tájékoztató szerint az Államreform Operatív Program keretén belül négy - egymással szerves kapcsolatban álló - projektben a központi közigazgatási intézmények és az önkormányzatok közel 4 milliárd forintra pályázhatnak. A projektek a fővárosi és megyei kormányhivatalok, valamint a járási és kerületi kormányhivatalok kivételével az egész közigazgatási szervezetrendszert lefedik.

forrás: ua.

Tehát ott, ahol a munka folyik, ott nem kell fejleszteni. Még a végén hozzászoknak valami jóhoz. Nem! Megint a központi szerveknél kell a bútort kicserélni, meg a 3 éves Audikat lerugni, mert már karcok. A végeken meg egy tollért is kötvált (kötelezettségvállalási nyomtatvány) kell kitölteni 3 példányban, és talán fél év múlva meg is érkezik.

Ez a milliárd, most gyorsan kifolyik az ablakon, aztán a kimaradóknak majd azt mondják, hogy elfogyott a lóvé, kicsit várjatok.  Aztán itt a 2014, és ezek mennek a lecsóba, az újak meg megint beintenek, mert az új embereknek a minisztériumokban megint új bútor kell, és így tovább, és így tovább.

Az előző bekezdésben megemlített járási hivatalvezető, aki egyébként a közigazgatásban egy percet sem dolgozott, mert ejtőernyős, nem akarta elhinni, hogy mennyit keresnek a lányok a végeken 20-30 év munkaviszony után.

Valaki felokosíthatná őket. Tényleg! Nem kell tőlük félni, ők is emberek, csak üvegbúra alatt.

süti beállítások módosítása