Elmarad az ütközet

Címkék: vélemény politika közélet

2013.02.02. 20:18

Elmarad az ütközet, pedig már láttam magam előtt a szalagcímeket: Győztek a "rongyosok!", vagy "Zsótika véres fejjel menekült az ütközet helyszínéről", vagy "Újabb Világos!".

Az ország peremeiről a napokban indultak éhségmenetek, akik február 11-re tervezik, hogy erőiket egyesítve hangos gyomorkorgással adják a képviselők tudtára, hogy elég volt. Elég volt a nyomorból, a kihasználtságból, a hazudozásból, a hitegetésből, a meglehetélninegyvenhétezerből, mindenből elég volt. Nincs mit veszteni.

Eközben kedden a gyulai Várfürdő langymeleg vizében fogja áztatni magát a Fidesz frakció, amit a helyi szocialisták kitörő örömmel fogadnak. Akkorával, hogy meg is akarják mutatni magukat. De nem úgy van az a fülkeforradalom hazájában. Bencsik András fővezénylő tábornok rögtön felrakott e facebookra egy véres kardot, amit így virtuálisan körbehordozva meghirdette az újabb Békemenetet. Az idő rövidsége miatt nem gyalog mennek Budapestről, pedig érdekesebb lenne. Talán megtapasztalnák a vidék nyomorát, ha közvetlen közelről látnák. Ha az orruk elé néznének végig, és meg-meg állnának egy-egy helyszínen az Alföld kietlen pusztaságában. Ha a száz kilométeres szél fésztufészben szaggatná a fülcimpájukat egy-két napig.

Ha mindkét csapat gyalogolna egymással szemben, akkor valahol Pest környékén megütközhettek volna. Kard, ki kard, az egyik oldalon, kiegyenesített kasza a másikon. A magyarországi viszonyokat ismerve kasza több lenne.

A csata elmarad. Legfeljebb a mercik és a buszok ablakából integetnek a láthatósági mellényeseket viselő menetnek az ellenkező irányba tartók.

süti beállítások módosítása