Pólusok

Címkék: vélemény politika közélet

2013.01.26. 19:19

Az Armageddon híveinek egyik lehetséges világvége jóslata, hogy helyet cserélnek a mágneses pólusok a Földön. Hát nálunk, itt kicsiny hazánkban ez nem megy olyan gyorsan, de annál látványosabb.

Az már kiderült, hogy a Fidesz nem jobboldali párt, hiába gondolja magáról. Olyan baloldali intézkedéseket hozott, ami lehetetlené teszi jobboldali voltát.

Ma pedig az ellenoldal csapott bele a baloldaliság mítoszába. A Demokratikus Koalíció, népi nevén a Gyurcsánypárt, ma kongresszust tartott. A népi névadó, lánykori nevén Jóságos Ferenc testvér egy órán keresztül gyógyította a nagyérdeműt. Egy idézet ütött szemen, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül:

Az ellenzéki szervezetek hazafias kötelessége, hogy megtalálják a választási együttműködés módját, aki nem ezen dolgozik, az Orbán Viktor hatalomban tartásán munkálkodik - jelentette ki Gyurcsány Ferenc szombaton pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) kongresszusán.

forrás: origo.hu

A nemzetközi baloldal "hazafias kötelesség"-ről beszél. Magyar nemzeti tulajdonságról, amiből a nemzeti oldal tipikusan a jobboldal sajátja. Nem beszélve arról, hogy a Fidesz 2010-es választási kampányretorikájának alapelemét használja: Aki nincs velünk, az ellenünk.Más út nincs. Itt tartunk. Nincs új a Nap alatt, csak máshogy hívják a szónokot. Ha a patásördög hatalomban marad mindannyian elveszünk. Csak a patásördög álarca mögött most más van.

Aki rendszeresen olvas, tudja, hogy nem vagyok épen oda a mostani helyzetért, de ezzel nem győzött meg Jóságos Ferenc testvér, hogy életemet és véremet Viktor ellen. Nem. Ezért nem.

süti beállítások módosítása