Víz

Címkék: vélemény politika közélet

2013.01.23. 22:42

Nem tudunk elszakadni a vizes hasonlatoktól. A gyorsnaszád viszont bárkává szelídült. Nem száguldozunk már a tengeren a nagy hajók farvizére keresztben, hogy pattogjon a matróznépség.

A mai vizes hasonlat megint telibe talált. A Fényességes szájából Vásárosnaményban szaladt ki, hogy

de a kabinet az elmúlt két évben „özönvízszerű változást zúdított az országra” – jelentette ki a miniszterelnök

forrás: fidesz.hu

Rögtön eszembe is jutott a vicc, mikor a zsiráf találkozik a dinoszaurusszal és kérdezi tőle: -Téged lájkolt Noé? - Nem. Miért? -Őőőőőőőőőőő. Semmi-semmi.

A hasonlat nem nagyon sántít. Az özönvíz elvitt mindenkit, csak néhány kiválasztott élheti túl. Ők fogják aztán benépesíteni ezt a sivár vidéket. A kiválasztottakat viszont igen szűk körből válogatta össze a Fényességes. Csak az elitek elitjei élhetik túl azokat az özönvízszerű dolgokat, amik ugyanezen szűk kör agyából pattognak ki szinte naponta.

A hivatkozási alap nem maradt el, hiszen még két és fél évvel (lassan három) a választások után is a Nemzet Magyar Hangjának (de régen említettem) kedvenc szlogenjével indokolta az országon végigsöprő árhullámot:

azokat a változásokat vitték végbe, amelyre felhatalmazást kaptak a választóktól.

forrás: ua

Azért, hogy maradjunk a vizes hasonlatoknál, a mélyreható változtatások közepette sokszor a gyerek ki lett öntve a fürdővízzel.

süti beállítások módosítása