Ki vagyok?

Címkék: vélemény politika közélet

2012.12.10. 20:10

Ki vagyok? Nem tudom. Papucs orrán pamutbojt? Vagy csak ülök az ágon? Egy szép hosszú ágon? Fel? Le? Nem-nem. Én a takaró vagyok. Bármilyen helyzetben lehet velem takarózni. Ettől aztán össze is zavarodok. Ma ismét velem takaróztak egy parlamenti viszontválaszban:

Szekeres szerint a kudarc oka az, hogy a kormány a lehető legdrágább utat választotta a gazdaság rendberakására. "Nem a szocialista kormányok miatt vezetnek be önök minden korábbinál nagyobb megszorításokat" - jelentette ki. Szerinte az ok valójában az, hogy "az önök kormánya mindenkivel felesleges konfliktusokba keveredett, hogy egy szűk rétegnek adókedvezményeket adhasson". Felszólalása végén a költségvetéshez benyújtott módosító indítványokra hivatkozva jelentette be, hogy jövőre még rosszabb lesz, mert alacsonyabb lesz a növekedés, öt százalékot meghaladó az infláció és nőni fog a munkanélküliség is

és a válasz:


Szatmáry Kristóf nemzetgazdasági államtitkár: "Önök leértékelik az elmúlt két-két és fél évben a magyar emberek által hozott áldozatot, hogy kivezessék az országot abból a válságból, amiben volt"


forrás: index.hu

Hát most akkor ki vagyok én? A zemberek, akik nem fizetik meg? Vagy akik jól járnak? Ha jól járok, márpedig miért ne járnék jól? Meg mondták, hogy jól járok! Akkor nem lehetek áldozat. Ha áldozat vagyok akkor negatívan jöttem ki az elmúlt két és fél évből. Akkor mégsem jártam jól? Én fizettem meg? Vagy Te, vagy a harmadik? Harmincadik?

Vagy hős vagyok? Én vezettem ki az országot a válságból? A Fényességes és annak Szent Jobbja csak asszisztált? Tényleg a zemberek akaratát hajtotta végre és mi, a nép, az Isten adta nép vezettük ki az országot azon a szűk ösvényen amit a mozdonyhorgony és a gyorsnaszád között felleltünk?

Nem is tudom már mi vagyok. Mindig lehet velem takarózni. akkor is, ha nem én fizetem meg, akkor is ha áldozat vagyok.

Skizofrén állapot. Már saját magammal is tudok esemesezni. És a kampány még csak most indul!

süti beállítások módosítása