Pártunk és kormányunk a fülkeforradalom eszményeihez híven egy újabb szöget ütöttek a rothadó, dekadens nyugati kapitalizmus düledező koporsójába. Az egységesítés és kollektivizálás szellemében meghatározták az energiaárak 10%-os csökkentését. A Fényességes Vezénylőtábornok Úr pénteki rádióbeszédét követően már a héten megszületett a döntés. A kormányszóvivő a miniszterelnökséget vezető államtitkár úrral karöltve széles tömegek előtt próbálta bejelenteni az örömteli hírt, de csak öt mikrofon került fel az állványra. Az Állatkert bejárata elé szervezett sajtótájékoztató nem hozta meg a kívánt tömeget.

ljgirosszal.jpgA kép címe nem az, hogy "Ilyen hidegben fogtok otthon ülni, ha sokáig baszakodunk a szolgáltatókkal", de lehetne az is. Sokat mondó, hogy Lázár János belecsapva a lecsóba, azt találta mondani, hogy a miniszterelnök úr is megmondta, hogy ez a szektor nem a profit világa, és egytől egyig nyugati multicégekről beszélünk. Itt azért megjegyezném, hogyha esetleg keletiről lenne szó, akkor nem csökkenne a profit? Nehogy valamelyik helytartónak esetleg megremegjen a keze a kalasnyikov ravaszán? Vagy ez megint csak a hazai közönségnek szóló populista megnyilvánulás?

És akkor nagyon halkan megkérdezném, hogy ez itt kérem szépen minek a 10%-a? Csak az energiaárnak, vagy a hozzá kapcsolódó duplázásnak is. Gondolok itt a villanyszámlán szereplő, a köznép számára értelmezhetetlen tételekről, ami az elfogyasztott, és kiszámlázott energiaárat gyakorlatilag a duplájára emeli. Mikor ki kell fizetni, akkor marhára nem érdekel, hogy szénfillérnek vagy mi a manónak hívják. A villanyszámla az húszezer, nem tízezer plussz hülyeségfaktor. Szóval húszezres villanyszámlánál évi tizenkétezret vagy huszonnégyezret hagy a zsebemben a kormány (a Jóisten áldja meg őket ezért).

Nem azzal van bajom megint, hogy egy kis pénzt hagynak nálunk, máshol úgyis elveszik a dupláját, csak az a fránya kommunikáció. Azon kéne valamit állítani. Szabin van Habonyárpi?

süti beállítások módosítása