A lónak a túl oldala

Címkék: vélemény politika közélet

2012.11.30. 19:57

Előszó gyanánt: Mélységesen felháborító Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalása és párttársai reakciói.

De.

Sőt nem is de, hanem csakhogy.

Csakhogy szerveződik egy demonstráció. NEM! Neonáci Ellenes Mozgalom! Főszervező a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány. Nézzük meg miért is jött létre?

„Mindannyian Együtt Jeruzsálemért” elnevezéssel alapítványt hozott létre a keresztény-zsidó párbeszéd erősítésére Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, és Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke. Az alapítvány célja Jeruzsálem jövőjének és múltjának, szellemi, vallási, kulturális jelentőségének, szerepének kutatása, képviselete, népszerűsítése révén a zsidó-keresztény civilizáció értékeinek erősítése. Az alapító okiratot pénteken írták alá Budapesten.

forrás: hit.hu

Így elsőre, de még másodikra is, megbékélés, megbocsájtás, párbeszéd, kommunikáció, barátság szavak jönnek elő az emberből. Csupa pozitív gondolat.

Ma az ATV Híradó vezető hírként adja a vasárnapi tüntetést, és a linkelt cikkben szereplő képen is látható Dr Magyar György sztár (és) ügyvéd nyilatkozik. Először csak a célokról és a támogatókról. Aztán előjön belőle az állat és átesik arra az oldalra, ami ellen tiltakozik. Karantén, elzárás és hasonló a kirekesztés szinonimájaként értelmezhető szavak két-három mondaton belül. Nem vártam el, hogy keblére ölelje Gyöngyösi Mártont és megsimogassa a buksiját, hogy "Elszúrtad, de majd helyrejössz.", de nem gondoltam, hogy egy kirekesztés elleni demonstrációt ilyennel kell "eladni".

Meglepő, hogy egy lónak hány oldala is van. A gyűlölet tényleg csak gyűlöletet szül?

süti beállítások módosítása