Déjá vu

Címkék: vélemény politika közélet

2012.11.17. 17:09

Minden kisgyerekes anyuka sokkos állapotban bontogatja a pelust otthon, hogy megnézze, nyerő-e a gyerek. Van pötty, vagy nincs pötty. Kusza Szem megint terel. Mindenki erről beszél, persze okkal, hiszen a külső szemlélő számára érthetetlen, hogy mit keres ez az ember a rácson kívül.

Jól terel a Fényességes szavairól:

"Azért javaslom, hogy Magyarország továbbra is tárgyaljon az IMF-fel, mert nehéz idők fognak jönni Európában (...), és nekünk jó volna, ha egy biztonsági védőhálónk lenne. De való igaz, ilyen relatíve jó helyzetben lévő, pénzügyileg stabil ország nem szokott IMF-hitelért folyamodni, és kapni sem szokott"

forrás: fidesz.hu

Ezt pénteken mondta. Mondhatni, pont egy évvel a bejelentés után, hogy újra az IMF-hez fordulunk.

A déjá vu érzésem attól van, hogy előtte három (3!) nappal mondta Kusza Szem Tábornok a magyar parlamentben:

Le is esett az álla mindenkinek pár nap múlva, hogy a fülkeforradalom elbukott és a gazdasági szabadságharc Világosa után mi fog következni? Kinek a feje fog lehullani? Akire számítottunk nem bukott. Sőt egyre biztosabban ül a helyén, és egyre vadabb dolgokat nyilatkozik. És ezt el is nézik neki, pedig van aki már nem bírja röhögés nélkül.

Kiváncsi vagyok a jövő hét nagy bejelentésére, mert ismét "dübörgünk". Annyira jó állapotban vagyunk, hogy az IMF-hez nem is kellene mennünk. Úgyis észreveszik az arany Rolexet a koldusruha alatt. Nem fogják elhinni, hogy kell a lóvé, csak taktikai fogásnak érzékelik, hogy odamentünk. Inkább csak igazolásképpen, hogy nem volt hiába az a 200 millió a kék hirdetésekre.

Úgyhogy rohadt jók vagyunk. A nemmegszorítások egyre jobban éreztetik hatásukat, a zemberek egyre jobban élnek, mert nem ők fizetik meg a válság árát. Az 50%-os extra-bónusz nyereségadó sem a zemberek befizetéseiből képződik. Meg a tranzakciós adót is várjuk, mert úgyis a bank fizeti. Csak a banknak tőlünk van pénze, de ez senkit nem érdekel.

süti beállítások módosítása