Újabb konzultáció

Címkék: vélemény politika közélet

2012.10.03. 13:58

Hamarosan újabb konzultáció következik. A kérdés csak az, hogy olyan lesz-e, amihez minket szoktattak, vagy komolyabban veszik. A levelező szakkört most előtte lőtték el.

Válaszolt az IMF. Tegnap megjött a levél, a hírek szerint, de lehet, hogy korábban, mert tegnapelőtt a Fényességes nyilatkozott a szegedma.hu-nak, hogy kurva kemények vagyunk. Lehetnénk keményebbek is, de a keménység mellet iszonyatosan szerények is vagyunk. Igaz, hogy ez ebben a formában igen sokba kerül, de legfeljebb kevesebb jut Lajosnak. Ja! A nép. A nép az kit érdekel.

Rogán Antal bejelentette, hogy:

Megérkezett a Nemzetközi Valutaalap (IMF) válasza a magyar kormány korábbi levelére; a valutaalap ebben főként pontosításokat kért a kabinettől. A magyar fél erre a levélre is válaszolni fog, azután pedig újból megkezdődhet a konzultáció a nemzetközi szervezet delegációjával

forrás: fidesz.hu

Konzultáció: tanácskozás. Véleménycsere. Nem olyan, mint a nemzeti, hogy elküldi a véleményét a Fényességes, Te meg vagy kidobod vagy egyetértesz. Tökmindegy, mert a vonalkód alapján beazonosítják, hogy melyik tábor tagja vagy. Ha küldöd regisztrálsz, ha nem vacillálsz.

Szóval jó lesz, ha megindul a tanácskozás, mert egyébként sokba kerül. Nekem, meg neked. Meg tudjuk persze csinálni, megmondta ezt is a Fényességes. Van még mit kipréselni belőlünk. Vagy megint ki lesz találva valamilyen "szélmalom", mai ellen lehet fantomháborút vívni, mire meg felocsúdnánk, már senki nem emlékszik, honnan is indult a dolog. Ki emlékszik már arra, hogy jó egy hónapja még a mocskosszemétIMF csökkenteni akarja a nyugdíjat? Senki, pedig a Fényességes csatába küldte a szürkeállományát, hogy ezt megakadályozza. Pedig nem is kérte az IMF.

És akkor nézzük Rogán Tóni nagy ötletét:

A kormányzat elképzelései között említette Rogán Antal annak megfontolását, hogy a következő két évben a közigazgatásból nyugdíjba vonulók helyére nem vesznek fel új dolgozókat, amivel az állami szférában évente akár 20 ezer emberrel is csökkenthető a foglalkoztatottság.

forrás: ua

Hát aranyapám feltaláltátok a spanyolviaszt. Ez, úgy cirka öt-hat éve így megy. Mióta bejelentettétek az első 5%-os létszámleépítést bejelentették a közszférában, ami azóta jó erős 40 % körüli értéket ért el. Úgyhogy nagy ötlet ez Tónikám, csak az IMF eszi meg.  Mi nem, mert eddig is így volt.

A 20 000 fős létszámcsökkentéssel meg elvesztitek azt a prszöveget, hogy többezer munkaerővel több dolgozik, mint az elmúltnyócévben. Kb lenullázzátok a növekedést. Egymillió munkahely. Muhaha.

Jobb lenne komolyan venni ezt a konzultációt, ha a Fényességes nem csak vízionál az elégedett magyarokról. Ezzel esetleg tehet értük valamit.

süti beállítások módosítása