Coming out

Címkék: vélemény politika közélet

2012.09.11. 08:40

viktor.jpgOrbán Viktor válasza a magyar parlamentben 2012. szeptember 10-n, az IMF-lista létezését firtató kérdésre:

"Hogy mit akar az IMF és mit nem? Ha a jobbikosok vagy az elempések tennék fel ezt a kérdést, azt még érteném. De az MSZP-sek? Hát itt van előttem a megállapodás, amit kötöttek. Ha ezt követelték önöktől, miért gondolják, hogy tőlünk mást követelnek? Biztosak lehetnek benne, hogy az IMF tőlünk ugyanazt követeli"

forrás: index.hu

Na akkor most mi van?

Az elmúltnyócév elhibázott gazdasági folyamatainak következménye, hogy az elmúltnyócévben istentelenül eladósították az országot, amit a zemberekkel fizetettek meg. Az akkori állapotoknak megfelelő, tehát romba döntött gazdaság, finanszírozhatatlan államháztartási hiány, túlzott bürokrácia... feltételek mellett ültek le tárgyalni az IMF-el. A szervezet természetesen átvilágította az országot, és ez alapján szabta a feltételeket.

Ha az IMF ugyanazt követeli tőlünk, akkor nem változott semmi. Pedig megy a sikerpropaganda. Csökkentettük az államadósságot, megvédtük a nyugdíjakat, fényes, szinte már tündérmesébe illő gazdasági tervek születnek, szinte hetente. Az más kérdés, hogy naponta bebizonyosodik, hogy ez csak egy torzult elme szüleménye, de ezt a Miniszterelnök Úr nem így látja.

Elszólta magát Orbán Viktor. Ugyanakkora szarban vagyunk, mint az MSZP kormányzása idején. Legalábbis, ha az IMF listája ugyanaz, mint 2008-ban.

süti beállítások módosítása