2 be or not 2 be

Címkék: vélemény politika közélet

2012.09.05. 20:06

galamb.jpgBeugrottatok? Nem kellett volna. Természetesen nem érzelmi húrokat pengető romantikus írás következik, és nem állattenyésztési kisdoktori a galambok szokásairól. A cím is csak megtévesztés. Úgy mint az a bizonyos vihar a bimbiben.

Lenni vagy nem lenni.... Örök dilemma ez, ami most, hogy vészterhes nemzetközi időket élünk éberen tartja a hazai hírekre kiéhezett közvélemény ingeréhségét.

köpeny.jpgEz kérem, most a legfontosabb kérdés. Legyen iskolaköpeny, vagy ne legyen iskolaköpeny. Egymásnak feszül a keresztény-demokrácia és a fő csapásirányt képviselő meghatározhatatlan hovatartozású Fidesz. És senki ne mondja, hogy az erősebb kutya!

Rózsika kiáll az egységes köpenyviselet mellett. Megszünteti a társadalmi egyenlőtlenségeket. Mindenki egyforma. Hallani olyan véleményeket, hogy majd a gazdagabbak drágább köpenyt vesznek a gyerekeiknek, de nem értették a Nemzet Tanítónénijének szavait. EGYSÉGES! Teccikérteni! Nincs drágább, meg olcsóbb. Még csak tervezet, mert a KÖZGÉP könnyűipari kommandója most készül fel a kiírandó közbeszerzési eljárásra, de ami késik, nem múlik. Egyenköpeny, egyenruha, egyengondolkozás. A kolostorban is minden csuha egyforma, meg minden fityula is. Egyirányba néző arcok egyszerre dobbanó szivek...... Húúúú, elgurult a gyógyszer.

De emeljük az arcunkat az égnek. Természetesen van aki demokratikusan gondolja ezt a kérdést megoldani. A NER-ben is vannak különböző emberek, nem szerencsés üzenet ez a kötelezősdi. Természetesen Pokorni Zoltán durrantott bele a nulláslisztbe köpeny-ügyben. Nem is értem, hogy miért erőlködik még mindig Rózsika. Tudhatná, hogy nem tud olyat kitalálni, ami megfelelne Pokorninak. Ha Zolin múlik, akkor nem lesz kötelező az iskolaköpeny, persze az egyéni akciók elől nem zárkózik el, de ez az egyenruhásdi... Persze, ha Simicska majd belesúgja a fülébe, hogy "Két ezrelék köpenyenként Zolikám!". Akkor talán hajlik a jó szóra.

Ez tűnik most kis hazánkban az egyik legfontosabb kérdésnek. Ezen lovagol jobb és baloldal. Még az a szentségtörés is megtörtént, hogy Hiller haver egyetértett Pokornival. Hová fajulhatnak még a dolgok?

süti beállítások módosítása