budaigyula.jpgMit is mondott Elszámoltató Gyulánk?

„Igen, kartelleztünk, a magyar termelők érdekében. Két év alatt 11 ezer hektárról 5 ezer hektárra csökkent Magyarországon a dinnyetermő terület. Mi vissza akarjuk állítani a korábbi termőterületet, ami csak úgy lehetséges, hogy a termelő ne csak az önköltséget kapja meg, hanem legalább 15-20 százalék haszna is legyen a terméken. A Gazdasági Versenyhivatal is azt mondta, hogy én kartellezek. Igen? És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?”

forrás: index.hu

Mindenki el volt halva, hogy a Gyula most olyat mondott, hogy Habonyárpi kettéharapta a söröskorsót nyaralás közben.

Gyulám ma már tompított:

Budai Gyula szerint nem történt kartellezés a dinnyetermesztők védelmében született megállapodás során. A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: csak arra kérték a nagy üzletláncokat, hogy ebben az évben is a tavalyihoz hasonló árban indítsák és fejezzék be a dinnye értékesítést, és külföldről ne vásároljanak.

forrás: ua

Nem véletlen. Az előző napi kirohanásában ugyanis teljesen igaza van. Mit tud tenni vele a GVH? És a minisztériummal? Na és a kormánnyal? Hát semmit. Szó szerint. Csak a kartellező gazdasági társaságokkal tud mit kezdeni a GVH. Ezek a gazdasági társaságok meg eldönthették, hogy melyik ujjukat harapják éppen. A minisztérium ugyanis vicsorogva kérte őket. Vagy a tavalyihoz hasonló árban ("árakról nem is volt szó", akkor most mivan?), vagy egy kiadós NAV-NÉBIH kombinációs ellenőrzés. Hogy melyik kerül kevesebbe, azt ki-ki maga eldöntheti.

Ez bevillanhatott éjjel Gyulánknak, mikor összeizzadta a párnát Viktor telefonja után, mert ma már nem volt kartell. Emiatt ugyanis előveheti a GVH az üzletláncokat, legközelebb meg bármivel fenyegetőzhet a Gyula, le se fogják szarni. Majd eldöntik, hogy kinek mi fáj jobban.

süti beállítások módosítása