Egyszerűen nem jutott eszembe másik cím. Egy másik kedvenc blogomon, a Varánuszon Fabius kolléga napok óta könyörög, hogy valaki vagy cserélje ki a Duracelleket a Fényességesben, vagy kösse vissza a fülébe Habonyárpit, mert lassan ki fog törni a forradalom. A Fényességes rögtönzései olyan reakciókat váltanak ki, amire nem volt felkészülve ez az ország, de szerintem maga a Fényességes sem. A mai VOSZ ülésen elhangzottak az elmúlt két hét álkonzultációin megszólaló Fényességes-beszédekre feltette a koronát. A Szent Jobb tündérmeséit űberelő víziók láttak ma ismét napvilágot, de a sorok között félelmetes jövőkép sejlik. Igen komoly deja vu érzése van azoknak, akik az átkosban szocializálódtak, voltak még úttörők és a rendszerváltást huszonévesen érték meg, vagy idősebbek.

Nézzük szép sorjában az elhangzottakat:

"és reméljük a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amelyeket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kelljen vezetni"

A nyugati világ ma inkább egy hanyatló pályán látszik haladni...

„Sőt a végén odáig szeretném elvinni a dolgot, hogy azt tudjam mondani minden magyar állampolgárnak, hogy nem kapsz szociális segélyt - ha egyébként fizikailag munkaképes - viszont mindenki számára van elérhető közmunka. Ezt a pontot el kell érni”

forrás: fidesz.hu

  A más típusú politikai rendszer kigondolása ezek szerint már megtörtént. Az igaz, hogy a Jóisten mentsen meg tőle minket, mert már ki lett próbálva rajtunk, csak annyira nagyon nem tetszett. Gazdasági túlélésre hivatkozva bevezetni pedig háborús állapotokat feltételez, bár az elmúlt napok nyilatkozat-ámokfutásaiban volt már ellenforradalomtól a többfrontos háborúig minden.

A hanyatló nyugatot is hallhattuk eleget. Most ők ugye hanyatlanak. Volt húsz évük, mert előtte is rothadtak rendesen. Nem egy stabil ez a nyugati demokrácia, ha csak húsz évet bír. Mi meg állunk, ha éppen nem lassulunk. Rémülten látjuk, hogy ránk fognak zuhanni. Nem is csábítja haza Viktor azt a több százezer embert, aki inkább a hanyatló nyugaton keresi ronggyá magát, minthogy itthon éhbérért rabszolgaként, térdenállva csússzon-másszon a napi betevő rántottlevesért. Majd ránk zuhannak szépen és akkor itthon lesznek. Addig meg csak elvegetálnak valahogy ott a messzi távolban. Legalább nem rontják a statisztikát.

Ez a "nem kapsz segélyt, ha nem dolgozol" szlogen igen jól hangzik a (szélső)jobboldali füleknek. Hozzájuk is kell szólnia néha a Fényességesnek. Létezett '90 előtt egy KMK nevű fogalom. Na ezt a 25-nél fiatalabbak már nem is tudják, hogy micsoda. Ez a "Közveszélyes Munkakerülés". Ezért az akkori rendőr bevihetett. Eljön lassan ez az idő újra. Kötelező foglalkoztatás, bújtatott munkaerők, rejtett munkanélküliség. Ismerősek a szocialista piacgazdaságból. Ugye? Nem deja vu-s? Normális munkahely kéne, viszonylag normális fizetésért, és tényleg jobban éreznénk magunkat. Nem közmunka, hanem olyan, aminek látja az ember az értelmét.

És végül, de nem utolsó sorban. Sikerült ma ismét áldozni a populizmus oltárán. A VOSZ gyűlésen ki másba is kell belerúgni egy jó nagyot, mint a közszférába. A közszféra ugyanis a vállalkozó réteg szemében a semmirekellő, a befizetett adóból élősködő, semmirekellő réteg, aki ráadásul mindenféle szabályok kitalálásával akadályozza a vállalkozót. Keveseknek adatik meg, hogy megértség, a szabályokat, a törvényeket az agyonfizetett parlamenti képviselők hozzák. A közszféra csak próbálja betartani azokat az elmebeteg szabályokat, ami ennek a 368 embernek az agyából kipattan. A vállalkozók előtt viszont marha jó érzés beléjük rúgni. Ők az okai mindennek. Azért tartunk itt, mert a bürokrácia mindenhova belemélyeszti csápjait.. Mindent átsző és mindent megfojt. Kár, hogy pont a Fényességes nem tudja, hogy ő a bürokraták főnöke. Ő fingja a passzátszelet, a kis csinovnyikok meg végrehajtanak. Parancsokat.

süti beállítások módosítása