A NER ellenségei

Címkék: vélemény politika közélet

2012.07.23. 20:25

Uborkaszezonnak kellene lennie, de nincs. A (fülke)forradalmi hevület tavaly nyári lanyhulása után újult erővel tombol. Talán a hosszan tartó kánikulának tudható be, talán az IMF jelenlétének, talán a hosszúra nyúlt parlamenti munkának. Egyesek nem tudnak leállni, pörögnek mint a búgócsiga.

Háború van. Többfrontos, de most a fő csapásirány a nyár egyik kedvence, a dinnye.

dinnye.jpgMinden évben van dinnyeháború. Hol a TESCO/AUCHAN/CORA parkolóban teherautószámra földhöz vagdosott, hol az árak, hol a hamisítások (jé, már a dinnyét is hamisítják!).

budaigyula.jpgMost éppen Budai Gyula elszámoltatási és minden egyéb kormánybiztos és államtitkár úr (Istenem, mennyi titulus, rá se fér egy A/4-es névjegykártyára sem) vonta össze szemöldökét, és szigorú tekintetét a dinnyefrontra irányítva kis magyar kór/körképet adott a mai társadalom állapotáról. Hogyaszongya:

Szomorúan veszem tudomásul, de tudomásul kell venni, mert ez az ország egyelőre ilyen, hogy vannak ellendrukkerek.

Az elmúltnyócév beszivárgó NER-ellenségei úgy látszik előbújtak a sötét pincékből egy pillanatra. Bizony. Egyszerűen szembeköpték a NER-t. Nem általlottak olyasmit feltételezni, hogy a régmúlt idők szocialista piacszabályozási módszereit vélték felfedezni az egységes dinnyeár-arculat kialakulásában. Nem volt itt semmiféle kartellezés kérem szépen. Csak egy kedves hangú levélkében érkezett kérésnek (sic!) tettek eleget. Gondolom az apróbetűs részben meg leírták, hogyha nem, akkor majd a NÉBIH belefingik a nulláslisztbe a NAV meg szétfújja. Lett is mindjárt egységes arculat a dinnyefronton. Csak a sok köcsög blogger meg a zindex megint belelépett a NER arcába. Futotta ka GVH-hoz, hogy emberek emberek gyorsan segítsenek......

Ez az ország, meg egyelőre ilyen. Ha tetszik Gyulám! Ha nem!

süti beállítások módosítása