mgynagy.jpgMegint a Mi Gyurink. A mi kis Szent Jobbunk. Akit senki nem ért meg, és egy beteges elme agyszüleményeinek tartják, amit a kis unortodox agya összekrampácsol. Egy el nem ismert zseni veszett el benne, és mint olyan, korát megelőzve gondolkozik. Senki sem érhet fel hozzá, de az utókor, aki élvezheti munkájának gyümölcsét, és learathatja verejtékének hasznát aranyba foglalja a nevét.

Persze néha megcsillan a földi halandók előtt is a megértés lehetősége, csak nem szabad közelről figyelni az eseményeket. Tisztes távolból figyelve feltűnik, hogy párhuzamosai a végtelenben találkoznak. Rejtélyesen kezdem a mondanivalómat, de kell egy kis bevezetés, mielőtt megcsillan egy csodálatos elme szüleményének apró csillámdarabkája.

Szegény Gyuri unos-untalan ismételgeti, hogy eljött a felemelkedés órája, de nem árt ha szerényen viselkedünk. Ez arra enged következtetni, hogy egy enyhe kis mosollyal a szánk sarkában, mint ahogy a Nemzet Magyar Hangja régen bejelentette a legnagyobb marhaságokat is, de felemelt fejjel közlekedhetünk a világban. Mindenki azt mondja, hogy esetleg összejön az 1,2-1,4%-os növekedés jövőre, ami az elmúlt évekhez képest dübörgésnek számít, de a Mi Gyurink már látja a fényességes jövőt. 2, azaz kettő százalék! Miből is?

A nagy rendszerek találkoznak a végtelenben. Ki van ugye találva ez a telekommunikációs adó, amit Hargitai Jánoson képviselő úron kívül mindenki érezni fog a bőrén. Kicsike kis kétforintocska (az átkosban Bélás) sms-nként. Nem nagy pénz, apróság.

Van ez a parlagfű. Az általános népellenség, úgy július 1-től folyamatosan októberig. Most, hogy egy szimpla valóságsóra dob a pór, egy-egy szombat este cirka másfél milla emeltdíjast, csak áldoz a saját egészségére is! Amúgy is a feljelentgetők országa vagyunk. Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Ha lehet azonnal! Ki van építve a rendszer. Okostelefon, fénykép, koordináta, küldés. Mi sem egyszerűbb. A parlagfűhöz úgyis mindenki legalább annyira ért, mint a focihoz. Igaz, hogy a legtöbb tévés riportban egy épkézlábat nem tudnak felvenni, mert a fekete üröm ilyenkor még nagyobb, meg dekoratívabb, de nem számít. Elindul a nagy népi kirándulás, és aki egy szál parlagfüvet is lát nyomja az sms-t.

A sok kis kétforint meg csilingel a Mi Gyurink lelki szemei előtt. Már látja, ahogy a GDP emelkedik, és kiüti az NGM plafonját. Ugye, hogy milyen jól kitalálta? Mi meg csak tátott szájjal bámulunk.

süti beállítások módosítása