Fokozódik a drámai feszültség.

Most, hogy a Nemzet Tolla helyett egy normálisabb Köztársasági elnökünk van, aki el is olvassa amit elé raknak, vége a Lex Havereknek. Kicsit nehezebb lesz a személyre szabott jogszabályalkotás. A Parlamentből kihulló képviselők, akik a magunkonkezdjükaspórolást áldozatai lesznek már bebetonozódnak a járási hivatalok élére. A kiosztható pénzek pedig a Közgép nevű szűrőn keresztül csorognak csak az alsóbb régióba. Mi lesz most? Bedugultak a csatornák, pedig még sok-sok éhes szájat kell betömni a Fényességesnek, hogy 2014-ben legalább szemernyi esélye legyen.

Mi legyen hát? Nincs más választás. Hozzá kell nyúlni a mezőgazdasághoz, még, ha az termeli az ország jövedelmének a látható részét, akkor is.

Először meghirdették a zsebszerződések elleni háborút. Volt abban egy kis bibi. A zsebszerződés amolyan ötödik hadoszlop. Mindenki beszél róla, de senki nem látott még olyat. A nevében ugyanis benne van, hogy csak a két érdekelt fél tud róla. Benne lapul a kis papír a sötétben és marhára nem akar előbújni onnan. Jól érzi magát. Hallgat és fial. Na inne lépni kell, mert az éhes szájak követelőznek. Elviszik a magyar anyaföldet! A múltkor is láttam, hogy a burgerlandi gazda vitte kifelé zsákban. Tápnak álcázva.

Nincs más választás, a bankokkal alkalmazott módszert kell alkalmazni. Fel kell rúgni a szerződéseket. Amit a zöldbáró és az állam kötött. De milyen állam? A mocskosliberálbolsevik állam. Amit a fülkeforradalom elsöpört, mint ökörnyálat sz őszi szél. Hol van az megírva, hogy az elmúltnyócév (húszév) ((negyvenév)) (((hatvanév))) szerződéseit nem lehet felülírni a NER nevében? Nosza kerekedjünk fel, aztán lesz itt mindjárt négyszázezer hektár a haveroknak. A zöldbáró meg majd kummog. Láttunk már ilyet? Nem? Kulák? Mond ez valamit?

Maga a Vidékfejlesztési miniszter, aki egyébként ügyvéd mondta a saját szájával a magyar Parlamentben 2012 júniusában válaszolva a Jobbik képviselőjének:

Ez a 200 vállalkozás, amelyeket nagy földhasználóknak tekinthetünk -Ön erről bizonyára hallott- a napokban abba a körbe kerül, akiket megkeresünk. Megkeressük az úgynevezett zöldbárókat, a nagy földtulajdonosokat, hogy átvegyük tőlük az olyan földeket, amelyek az alapfunkciójukhoz nem szükségesek. Ezeket a földterületeket is a jelenlegi földhaszonbérleti rendszerben fogjuk a helyben lakó gazdák részére átadni.

Opps. Mivanmivanmivan? Teszik érteni mit is mondott a miniszter úr a szájával? Államosítunk? Átvesszük, ami az alapfunkcióhoz nem szükséges? Egy mezőgazdasági vállalkozásnak, legyen az bármekkora, az alapfunkciója a mezőgazdasági terület művelése? Nem?

süti beállítások módosítása