Nem érdekes. A lex-Hozzáférünkmindenhezlegálisan elfogadásra került. Gáborunk hátradőlhet. 90 naponként frissül az állomány.

Indokolás:

..a kormányzati intézkedések során szükségessé válhat a polgárok tájékoztatása vagy véleményének, álláspontjának megismerése.

forrás: ma.hu

De hoppácska:

A kérés teljesítését akkor kell megtagadnia a nyilvántartónak....

....ha az újszülött adatainak nyilvántartásba vételét követően még nem telt el kilencven nap

forrás: ua

Mivanmivanmivan????????????????

A polgárok véleménye 3 hónapos korukban? A konzultációhoz ez is kell? Nyomja a statisztikát? Pelenkalenyomat? Elég korán nyilvántartásba kerül a kedves polgár. Mire bölcsis lesz nagyobb aktája lesz, mint egy sötétbenbújkáló zsebellenzékinek '89-ben. Eddig is mindent tudtak rólunk. Olyat is, amit mi nem, de most hála Koszorús Lászlónak, mindezt csoportosítva, igény szerint.

Az adatkéréskor szempont lehet az állampolgárok neme, születési helye és ideje, lakcíme, családi állapota és házasságkötése vagy bejegyzett élettársi kapcsolata létesítésének helye.

forrás: ua

Agyad eldobod! Nem? Házasságkötésének vagy bejegyzett élettársi kapcsolatának helye. Mert nem mindegy ám, hol mondtad ki a boldogító igent4! Persze van benne logika, és a Szent Jobb már szerintem eszi a kis aprószögeket, hogy újabb adón törje a fejét. Meg fogja adóztatni a házasságkötést. Méghozzá helyi adóban. Most megy a felmérés, melyik önkormányzat jár a legjobban. Azokon a helyeken államosítják a házasságkötő termeket, mint a kórházakat. Az ocsú maradhat.

De azért térjünk vissza egy kicsit a "polgárok tájékoztatásához". A Nagy Nemzeti Konzultációk során névre szóló, érdekes módon hibátlan névvel és címzéssel, és persze egy vonalkóddal ellátott levelet kaptunk. Mindenki. A véleményünket ezen keresztül leszűrték és leszűrhették, mert az is egy vélemény, hogy nem küldtem vissza. Tájékoztatás gyanánt meg ott a média. Abból úgyis megtudhatjuk, hogy mit kell gondolnunk, akinek meg ez nem elég, az a neten tájékozódik úgyis. Így már egy kicsit átlátszónak tűnik ez a csoportosított adatok szabad lekérdezése. Nem?

süti beállítások módosítása