Logikai bukfenc

Címkék: vélemény politika közélet

2012.05.15. 18:04

Az ellenzéki pártoknak nevezett parlamenti frakciók megtámogatva három "független" képviselővel erős logikai bukfencbe keveredtek.

Történt a múlt héten, hogy a történelmi pillanat elvakította a szemeket, süketté tette a füleket. Maga a Fényességes Miniszterelnök Úr válaszolt az ellenzék kérdéseire. Annyira megilletődtek, így a hétkezdeten, hogy nem figyeltek a szavakra. Azok jelentése és mondanivalója felett átsiklottak, mintha csak el sem hangzott volna. Emiatt aztán a hét folyamán összegyűjtöttek egy nagy csomó aláírást, pontosabban 82-t, hogy létrehozhassanak egy bizottságot. Egy úgynevezett "oligarcha" bizottságot. "Elbukhat a Fideszen az oligarchabizottság."-hozza főcímben az index.hu. Persze, hiszen a saját kiskatonák értik a Vezér szavait. Isszák, és eszerint cselekednek.

Mit is mondott Orbán Viktor? Azt, hogy: "Oligarchák a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nincsenek és nem is lesznek."

Mit is mond a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata? Ezt: "A Nemzeti Együttműködés Rendszere minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei a határon innen és túl élő magyarok."

Tehát, az hagyján, hogy nyitott és mindenki számára átjárható, de részese minden magyar!

Ebből következik, hogy ha mindenki részese, de nincs a rendszerben oligarcha, akkor ez a halmaz oligarchamentes. A bizottság létrehozása értelmetlen. Nem okafogyott, mert ugye a fenti logikából következik, hogy nem volt ok sem.

süti beállítások módosítása