Fáziskésés

Címkék: vélemény politika közélet

2012.04.06. 20:12

Remélem nem tűnik szentségtörésnek nagypénteken a sonkáról írni, de ismét mellbevágott a hülyeség. Nem akartam hinni a szememnek, mikor olvastam a cikket.

Egyik kedvenc sajtóorgánumom hozta a hírt, miszerint az Agrármarketing Centrum elindította a "Szigorúan ellenőrzött malacok" kampányát. Tekintsünk most el az olyan típusú szóvicctől, amitől Puzsér Róbert farkafölvágva kirohanna stúdióból, foglalkozzunk inkább a hír értékével.

Az Agrármarketing Centrum elindít egy kampányt a magyar termelőtől származó sertéshús fogyasztásának fellendítése érdekében. Most. Egy harmincnapos kampányt. A hír tegnapi, április 5-i. Természetesen az AMC honlapján egy szó sem található róla, nehogy megtévesztődjenek.

Április 8-9 húsvét, amikor a magyar sertéshúsfogyasztás gyakorlatilag a csúcspontján van. 10-re mindenki idült sonka és sertéshús-mérgezésben szenvedve ténfereg a munkahelyén és/vagy a detoxban, és újévi fogadalomhoz hasonlóan megfogadja, hogy húst és sonkát aztán soha többet ekkora mennyiségben. Az AMC fényújságjainak már a puszta látványától is rosszullét fogja el, és nem érti, hogy idült sonkafogyasztó létére miért nem akar mégsem rohanni a húsboltba.

Kedves "szak"emberek! Nem lehetett volna ezt a kampányt elindítani február utolsó hetében? Nem lett volna értelme inkább a húsvét előtti sonkamizériára időzíteni? Hátha lett volna egy kis pozitív hatása. Esetleg többen keresték volna azt a bizonyos ovális pecsétet a HU jelzéssel a közepén. Megint magyarosra sikerült a dolog. Gratulálok.

süti beállítások módosítása