Tigrisnyúl

Címkék: vélemény politika közélet

2012.03.13. 10:46

Az eddigi hallgatás nem tunyaság vagy lustaság. Azt sem mondhatnám, hogy nem történt olyasmi, ami ne verte volna ki a biztosítékot, csak annyi a munkám, hogy a blogot hanyagoltam a pénzkeresés javára. Most is csak azért ragadtam klaviatúrát, hogy bemelegítsem március 15-re.

Igazából a képre a kolléganőim hívták fel a figyelmet, de rögtön elkezdtek dolgozni a fogaskerekek az agyamban:

Ugyehogyugye?

Már tovább van fejlesztve a mese. Nem báránybőrbe bújt farkas! Ugyanmár! Ósdi! Nyúlbőrbe bújt tigris. Sőt! Tigris.

Igen. Személyesen Őméltósága a Micimackóból. Csupa ellentét. A vidám Tigris magára húzza a mogorva Nyúl kabátját, vagy jelmezét. Természetesen ettől nem veszi át a stílusát, még tovább vigyorog, mint pék kutyája a meleg zsömlére. De!

És most jön a de. Fel van készülve erre a Nemzeti Alaptanterv? Hoffmann Rózsa gondolt erre is? Egy óvodásnak vagy egy kisiskolásnak hogyan lehet ezt megmagyarázni. Van erre kidolgozott pedagógiai módszer? Mert ezektől születnek ám a sorozatgyilkos diákok, meg az iskolai lövöldözők! Ezeket az identitásproblémákat nem tudják feloldani, mert a szülő is csak néz ki a fejéből. Próbál valami elfogadható magyarázatot találni, ami elfér a Psycho és a Texasi láncfűrészes között, hogy ne nagyon sérüljön a gyerek éntudata és biológiai ismerete. És mellékszálként még meg kell magyarázni neki, hogy ha a Tigris szokásos stílusában ugrál, akkor azok a tojások a kosárban, amit bizonyára Kanga meglocsolásáért kapott (mint egyetlen nőnemű a műben) ronggyá törik. Tehát valamilyen módon mégis ragadt rá valami a Nyúlból.

Innentől kezdve esetleg nem lehet a gyerekkel bírni, mert ha ne adj isten egy kivülalsógatyás hős lesz a szobájában, és elhiszi, hogy a ruhától olyan lesz , mint a mintadarab, esetleg kiugrik az erkélyről.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy maga a Tigrisnyúl sem tudja, hogy ki is valójában. Disney vagy Tibi? Ez itt a kérdés. Disney vagy Tibi? Tibi vagy Disney? Csoda, hogy Buci bácsi kokszosan ült a volánhoz? Lehet, hogy neki is volt egy Tigrisnyula gyerekkorában?

süti beállítások módosítása