Mert csak.

Címkék: vélemény politika közélet

2012.02.28. 20:34

A kommunizmus áldozatainak emléknapja közelében ismét magasra csaptak a hullámok ügynök-ügyben. Most épp az LMP gondolta úgy, hogy le kellene végre számolni azzal a múlttal, amit mindenki szeretne végre elfelejteni. Az átkos sötétben bujkálós, feljelentgetős, jelentgetős időszakával. Ettől aztán 45 év fölött mindenkinek beszorul a zabszem. Ha benne volt, ha nem. A Parlamentben aztán felettébb érdekes eredmény született. Az igazi "rendszerváltó" párt és farvizei, akik a Nemzeti Együttműködés Rendszerében tűzzel-vassal irtják a kommunizmus és az ehhez hasonló rendszerek minden megnyilvánulását NEM-mel szavaznak az ezen rendszerek alapfenntartóit képező ügynökök listájának kutathatóságára. Az index.hu csinált egy kis riportfilmet, ahol megkérdeztek pár Fidesz-es képviselőt, miért szavaztak nemmel. Volt egy pár képviselő, aki a szokásos bicskanyitogató stílusával válaszolt a kérdésekre, de igazából Szűcs Lajos érvelése fogott meg. Azóta sem tud elengedni igazán:

Szerintem nem a Fidesz és az Mszp impotens, hanem a társadalom, aki 1990-ben nem jó döntést hozott.  ...

...Az MDF kormánynak az egyik legnagyobb hibája, hogy ebbe nem mert komolyabban belemenni.

forrás: indexvideo.hu

Nem mondod Lajos! Már 1990-ben elkúrta a társadalom. Bizony! Nem a T. Képviselő Hölgyek/Urak, akiket az impotens társadalom küldött oda, feltételezve, hogy azért ők ülnek ott, mert nekik annyival több eszük van! Nem! A társadalom a hibás! Egyszer.

Másodszor. Az MDF kormánynak a legnagyobb hibája. Azóta meg az összesé, bár őket is az impotens társadalom delegálta oda. Mit is vártunk? A Fidesz kormány viszont bátor! Ők komolyabban belemennek ebbe. Még tárgyalási szakaszig sem engedik el, nehogy beszélni kelljen a dologról. Mint az óvodás, becsukom a szemem, nem látok semmit, engem sem látnak.

Mert csak.

Bár kevésbé kell csodálkozni akkor, mikor Pozsgay Imre, aki az MSZMP tagja 1956-tól, és a pártállami ranglétrán a rendszerváltás korára a legmagasabb pozícióba küzdötte magát, a polgári Alaptörvény egyik alaposzlopa.

Mert csak.

süti beállítások módosítása