Vakondok

Címkék: vélemény politika közélet

2012.02.10. 20:43

Közös ülés volt Egerben. Az egy-két frakció, mármint a Fidesz és annak árnyéka a KDNP tartott kihelyezett évadnyitó értekezletet. Természetesen a szervezők leárnyékolták a helyszínt, mondta valami bennfentes. Gondolom, ez olyan "válság" megoldás lehetett. Eltekerték a reluxát, hogy ne lehessen belátni, és ennyi. Ha rendes árnyékolás, mármint olyan lehallgatásbiztos, akkor az őszödi szivárogtató intézhette, mert akkora repedések voltak az "ernyőn", hogy szinte Viktor live ment a médiákban.

Érdekes volt, hogy még a "királyi" médiumok is lehozták, hogy volt puccskísérlet. Háromlábú. Hogy ne billegjen. Ezért olyan a suszterszék is. De természetesen a felcsúti Terminátor félkézzel elhárította ezeket az akadályokat, a karácsonyi készülődés közepette. Nem is akarta felhozni, csak úgy mellékesen említette meg, nehogy azt higgye a frakció, hogy minden olyan tökéletes, mint az előző napi országértékelőn. Persze, így érthető már a "feleséges poén" is. Mármint, hogy Anikó asszony azt javasolta, hogy mindent mondjon el. A sok kis perverz hallgató fejében rögtön pörögtek a kis pajzán filmecskék, hogy a Viktor meg az Anikó mit csinálhat a bezárt ajtók mögött. Fúj, mik meg nem fordulnak a keresztény értelmiség fejében.

Na, de van itten ez a vakondok eset. Ez egy érdekes mutatvány. Szegény Viktor még a felcsúti focipálya pályamunkásait is felhívhatta tanácsért. Mi tévő legyen? Ők már csak tudhatják, mert évek óta egy túrás sincs a gyepen. Nem is lehetne, nehogy a Főnök esetleg elessen benne, a rosszmájúak meg kiröhögjék. Gondolom Fazekas miniszter urat is megkérdezte, de kiderült, hogy ő jogász és a mezőgazdasághoz annyi köze van, hogy ő a miniszter. Ettől azok a fránya vakondok még dolgozik. Folyamatosan összebarmolja a képzeletbeli gyepet. Ha ki akarják füstölni, akkor befúrja a fejét a földbe, a járat felé fordítja a seggét és röhög a markában. Nem egyszerű eset.

Maga az előadás valahogy így hangozhatott: (sajnos az eredeti nincs meg, mert annyira titkos volt a megbeszélés, hogy még a Lázár-Szijjártó-Pállfy triónak sem sikerült emlékezni rá):

Viktor:

-Térjünk rá a parlamenti munkára. Elkeseredve tapasztaltam, hogy a frakcióvezető úr, miután a városa végtörlesztésével van elfoglalva, nem tud rendet tartani a rá bízott képviselők között. A karácsony előtti véghajrában olyan dolgokat tapasztaltam, hogy egyesek a szeretőjüknek vettek ajándékot a parlamenti munka helyett. De! Amikor ott voltak, akkor sem értették meg az idők szavát. Meg kell, hogy mondjam Tisztelt Hölgyeim és Uraim!, hogy konkrétan a Handó Tünde ügyre gondolok. Nem értem, hogy miért? Majd amikor a félrenyomkodó, kis nyomorult vakondok sógorának kellene a zsíros állás, akkor majd nem húzogatja a száját. Meg nem nyomkodja félre a gombokat. Tessék tudomásul venni, hogy egy a tábor, egy a zászló. Handó Tünde már akkor élharcos volt, mikor boroskólamámorban nyomtuk a gruppent az egyetemen. Az itt ülők, és főleg a vakondok banda akkor még tologatta csattogós lepkét, vagy lapozgatta az MSZMP-s pártagkönyvét, hogy beragassza a bélyeget. Hát akkora bűn, hogy a mi kutyánk kölyke ül ott? Jobban tetszene valami szélsőségesen liberális? Nem volt egyszerű kideríteni a vakondok kilétét. Még jó, hogy barátaim is vannak. Ott álltunk szamurájkarddal hárman. Én, nem röhög. Nem az Ottó. Én, jó barátom Chuck Norris és Nemchuck Károly. Még jó, hogy ő is jött. Mondtam Chucknak, dobbants egyet, és előbújnak félelmükben. De szerencsére tisztában van kvalitásaival. Ha dobbant a Föld túloldalán cunami lesz. Ezért igazából a másik barátommal Nemchuckkal intéztük a dolgot. Természetesen kiderült, hogy most már mondjuk ki nyíltan, a tudjukkik szavaztak át. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Remélem egyértelmű, hogy ezt a dolgot nem mondhattam el a tegnapi értékelőn. Nem azért, mert nem tartozik senkire. Kétharmadunk van. A mi dolgunk. A mi dolgunkhoz meg másnak köze nincs....

Persze nem biztos, hogy így történt, de ez is ki fog szivárogni.

süti beállítások módosítása