Soha nem gondoltam volna, hogy eljön ez a pillanat. Létre akarnak hozni egy bizottságot. Olyan parlamenti vizsgálót. Ami soha semmit sem szokott megállapítani, de azt is titkosítják a következő évszázad feléig. A bizottságosdi ugyanis jó biznisz. A képviselőknek. Elbeszélnek egymás mellett a semmiről, íratnak a titkárokkal egy pár(száz) oldalas jelentést, amiben semmi nincs, és a lelkiismeret megnyugodott.

Most azonban eljött a Bizottság ideje. Nem akárki fejéből pattant ám ki az ötlet. Maga Lázár János személyesen javasolja:

Van a parlamentben egy bizottság, amely az állampolgárok devizában való eladósodását vizsgálja Papcsák Ferenc vezetésével, ennek mintájára azt is meg kell vizsgálni, hogy az önkormányzatok miért és hogyan adósodtak el az elmúlt években.

forrás: origo

Mi tudjukkik miatt adósodtak el az önkormányzatok, csak van itt egy kis bibi. A 2006-os őszi "sajnálatos" események után a lakosság nagy része üzent Feriéknek. Azzal, hogy az önkormányzatok narancs színbe öltöztek. Óriási, már-már kormányváltó sikernek értékelte még maga a Fényességes is.

Itt jön a dolog szépsége. A parlamenti patkó saját kiskatonáit, akik széllel szemben is, minden körülmények között a PÁRT utasításait végrehajtva dolgoztak és döntöttek, fogja vizsgálni. Az ugye egyértelmű, hogy nem csak azok az önkormányzatok adósodtak el, ahol a szocialisták maradtak. Sőt.

Emiatt kíváncsi vagyok, hogy ha lesz ilyen bizottság, az mit fog megállapítani? Hogy az előző ciklusban a képviselők rossz döntéseket hoztak? Érdekes. Akkor most miért várható el tőlük, hogy jó döntéseket fognak hozni? Vagy jól döntöttek, csak hát a körülmények, meg az elmúltnyócév? Kicsit átlátszónak tűnik.

Kétélű fegyver lesz ez a bizottság, az már biztos.

süti beállítások módosítása