Van ugye, az a bizonyos ló. Szerencsétlennek négy lába van, mégis megbotlik. De még van két oldala is. Oda szoktunk állni az egyikhez, elrugaszkodás, és hopp!, már fenn is vagyunk. Általában. Mostanában egyre többször landolunk a túloldalon. Hol pofára, hol seggre, az elrugaszkodás lendületétől függően.

Na megint sikerült a ló másik odalát is megnézni.

A termékleírás a magyaroknak is jár! Persze nem Magyarországon, hanem a határon túl. Spaller Endre KDNP-s képviselőnél olyan mennyiségű panaszáradat torlódott össze, hogy most ez az egyik legfontosabb probléma. Szerintünk is. Ugye? (Spontán vastapsot kérek!)

Szóval, Románia, Szerbia és Szlovákia termékeit vizsgálták meg (erre van pénz és kapacitás), és egy nagycsomó terméken nem található magyar feliratú termékismertető. Skandallum!

Jön az eszme:

– Nagyon bízom benne, hogy majd le fogják nekünk írni, mikortól várható, hogy megjelennek a magyar nyelvű feliratok. Ha pedig ez nem következik be, akkor mi készek vagyunk tovább menni, és akár a magyarországi piaci pozícióikat is nagyban befolyásolhatja az, hogy a fogyasztókat mi tájékoztatni fogjuk arról, melyek azok a cégek, amelyek az udvariassági szabályokat betartják, és melyek azok, amelyek nem. Amikor azt mondjuk kormányzati szinten, hogy minden magyarnak ki kell állni minden magyarért, akkor ez nemcsak azt jelenti, hogy a miniszterelnök úr kiáll Strasbourgban, Brüsszelben az országért és az összmagyarságért, hanem az egyszerű, hétköznapi fogyasztóknak is ki kell állniuk, ha kell, akkor ilyen eszközökkel, a határon túli magyarokért.

forrás: mno

Az egyszerű, hétköznapi fogyasztó még azt is messze leszarja (bocs, de tényleg), hogy hol gyártják a terméket. Nem veszi meg csak azért, mert magyar. Ha drágább mint az import, akkor bizony az ár dönt. Nem ám arra figyel, hogy a KDNP kiteszi, az egyébként idült látogatóhiányban szenvedő honlapjára, hogy melyik cég nem tett magyar feliratot Romániában a termékére. Aztán meg nem vesszük annak a termékét. Nyugger Mari néni 8 dioptriás szemüvegben, majd az apró betűs gyártót fogja keresni két farhát között. Ugyan már!

A magyarságért meg nem csak a miniszterelnök úr áll ki, hanem mi is. Egy nagy csomó adóforintot adunk nekik, amit itthon is el lehetne értelmes dologra használni. Mint, ahogy tanult barátom szokta mondani, legyek populista, számoljam át lélegeztetőgépre.

Sikerült megint átesni a ló túloldalára.

süti beállítások módosítása