Béke. Menet.

Címkék: vélemény politika közélet

2012.01.22. 16:56

Tegnap lezajlott a kormány melletti tüntetés. Ami nem is az volt. Békemenet volt. Magyarországért. Mindenki másért volt ott, de abban nagy részben egyetértettek, hogy mindenkinek magával kell megbékélnie. Tehát mindenki egy kicsit magáért volt ott. Lelki békét keresve, megnyugvást, hogy a nyájhoz tartozik.

Kivonult a középosztály. Megmutatta magát, ennyien vannak. Középosztály az, aki nem hal éhen egy hónapnyi munkanélküliség után. Vedd fel az arcod, ha leesett. Ez a középosztály. Igen kevesen vannak. Úgy százezernyien. Meg lehet nézni a fotókat, amik ott készültek. Nem részrehajlóak, kevés konkrét arcot mutat. Inkább a "masszára" koncentrált. A 24 képen nincs száz fiatal, de nincs száz középkorú sem. Nincs egy rongyos, szakadt bunda sem, vagy elhanyagolt viharkabát. Az autókat nem mutatták, de az E osztályos Mercik többségben voltak a vidéki felutazóknál. Kevesen vették igénybe a tömegközlekedés nyújtotta "kényelmet".

Nincs is ezzel semmi baj. Jó, ha egy társadalomban megmutatják magukat azok is, akik nem hónapról hónapra, vagy inkább napról napra élnek, és csak úgy sétálnak egyet. A felemelkedési vágyakat nézve inkább az a szomorú, hogy csak ennyien vannak.

Személyes élmény, hogy az egyik barátom szombaton felment vidékről. Mercivel. Azt mondta, hogy mehetek én is, mert van még két hely. Sajnos nemet kellett mondanom. Nekem a GDP-t kellett emelnem, hogy ő nyugodtan sétálhasson egyet a napfényben. A tömegben igen kevés alkalmazott volt. Ők nem szimpatizálnak annyira a kormánnyal, mert ugyan mindig jobban járnak, csak ezt kevésbé veszik észre. Azt is mondta a barátom, hogy még nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy a Viktornak legyen tartaléka. Akkor könnyebben tárgyal pénzpiacokkal. Annak a százezer embernek, aki ott volt, már van annyija, hogy gondolhat a Viktorra is. Mi még csak magunkra és a családunkra gondolunk.

És végül, de nem utolsó sorban nézzük a BM véleményét:

A Belügyminisztérium (BM) szerint négyszázezren demonstráltak a kormány mellett szombaton Budapesten, a Békemenet Magyarországért nevű megmozduláson. "Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett" - írta szombati közleményében a BM.

forrás: fidesz.hu

És nézzünk meg egy régi május elsejét, ami ugye demonstráció egy kormány politikája mellett (emberemlékezet óta). Csak az összehasonlítás kedvéért. Szó sincs róla, hogy visszasírnám:

(A videóért külön köszönet a Mikor? Melyiket? blognak)

 

süti beállítások módosítása