Challenge day

Címkék: vélemény politika közélet

2012.01.12. 14:05

Tegnap írtam, hogy lesz tömeg. Mármint január 21-n, mikor a demokráciát féltők (sic!) össznépi vonulást tartanak a Hősök terétől a Parlamentig. Maga a menet óhatatlanul magában hordozza a lehetőséget, hogy az ellentüntetők is össze fognak verődni. Ha spontán történik, akkor még a balhé lehetősége is fennáll. Kis, gyorsreagálású provokátoregységek kirobbantják a kis balhékat, és huss szétrebbennek.

Hamár! Ha már egyszer megszervezi valaki a kormány melletti szimpátia tüntetést, ami egyébként más, normális demokráciákban elképzelhetetlen, mert aki elégedett az dolgozik, éli a kis életét, aki meg nem az tüntet. Szóval, ha már megszervezi, akkor legyen kreatív.

Szervezze meg az ellentüntetéseket is. De nem úgy, hogy a két-három, öt-tíz tábor egymással szemben állva, egymásnak feszülve ordítozik egymásnak. Vigyen egy kis színt bele.

Például kijelöli, hogy hol gyülekezhetnek, ki-ki vérmérséklete szerint. A gyülekezési helyektől egyenlő távolságba kijelöl egy pontot a puszta közepén, és aki előbb eléri az választhatja meg az első végrehajtandó feladatot. Kis akadályok lennének persze útközben. Ilyen kis ellenőrzőpontok, ahol pártállástól függő kérdéssorok várnák a tüntetőket. Ilyen "Ki tud többet a Szovjetunióról, Gulágról, Ötvenhatról, Betyárokról......" satöbbi, kérdéssorok.

Kinn a mezőn aztán a lehetőségek végtelen tárháza, amikor azért tekintettel kell lenni a télre. Érdekes a bekötött szemmel almaevés madzagról, mert a gyümölcs a jövő hét péntekre igért fagyokban csonttá keményedik. Bár néhány fogorvos biztosan örülne a rendkívüli megrendeléseknek. De lehet például zsákbanfutás és sakk. Így mindkét fél ki van elégítve. Mármint a fizikai és a szellemi. Versenybírónak fel lehetne kérni, mondjuk Dr Schmitt Pál-t. Neki azért vannak sporttapasztalatai.

A végén a fáradtságtól és a visszaút viszontagságaitól esetleg egymás nyakába borulnának a felek. Erre szponzorként fel lehetne kérni a Milkát. Egy két lila tehén (fardistáknak külön zöld) látványa biztosan ösztönözné a szeretethullám mérhetetlen tovaterjedését.

 

süti beállítások módosítása