A sok leminősítés, meg koki és sallernak látszó nemzetközi irgumburgumteremtette után ráfér egy kis pozitív visszacsatolás a kormányra. Most, hogy a belső ellenzék sem hallgat, mert másfél év tetszhalott állapot után kivonult az utcára, mindjárt az újév kezdetén, megrázta magát a Fideszes ötletgyár.

Emberek! Zemberek! Menjünk ki az utcára, mint régen, mikor még kétmillió torok zúgta, hogy "VIKTOR! VIKTOR!". Emlékeztek még milyen felemelő volt? Mikor a vezér(szónok) minden második mondatát vastaps és éljenzés kísérte? Elég volt egy tízperces beszédet írni, a taps harminc percest csinált belőle? Egy mikrofonba kiabált "Hajrá Magyarország!" után fénylő tekintettel és a jövőbe vetett hittel ment mindenki a dolgára?

Emberek! Zemberek! Hova lett e régi tűz? Mozgósítsunk mindenkit, aki még mindig egyetért a zemberek akaratával. Kitalálták hát egyes Fideszes vezetők, hogy nem kell a bérstatisztika-gyártók hamisított közvélemény-kutatási eredményeire hivatkozni. Kard ki, kard! Szervezzünk szimpátiatüntetést a Fényességes mellett. Csak kijön megint százezer ember! Ha Philip számolja őket meglesz az kétmillió is. Lehet majd mutogatni a nemzetközi híradásokban, hogy lám-lám a demokrácia haláláról beszéltek, de nézzétek a sok lelkes hívőt. Ha nekik jó, amit csinálunk, akkor nektek miért nem?

Persze vannak azért fülkeforradalmárból lett fotelforradalmárok is:

Úgy tudjuk, az elnökségi ülésen többen jónak tartották az ötletet, állítólag Kósa Lajos alelnök tett valamilyen utalást arra, hogy télen, hidegben nehéz mozgósítani.

forrás: nol.hu

Pedig a nagykabátok miatt sűrűbbnek látszana a tömeg. Igaz, ha visszájára fordulna a dolog, akkor Pintér Sanya kénytelen lenne éleslövedéket használni, mert a télikabáton nem üt elég nagyot a gumilövedék. Mert benne van a pakliban:

"Százezrek mozdulnának meg. Azok is, akik már lekalibrálták Orbán Viktort, vagy éppen Jobbik-szimpatizánsok. Hát kellene ez ?" – vetette fel a Fidesz-elnökség egyik lapunknak nyilatkozó tagja

forrás: ua

Megmozdulnának ugyan százezrek, de ki garantálja, hogy mindenki a Fényességest éltetné? Mi lesz, ha visszanyal a fagyi?

Nem kell ezt a véletlenre bízni. Ki van találva a tutti, mert oda csak előre szűrt, "értő" közönség teheti be a lábát:

Most viszont a Fidesz-vezérkar is arra készül: februárban Orbán Viktor miniszterelnök országértékelése "erődemostráció" is lesz Magyarország szuverenitása mellett.

forrás: ua

De ez mégsem a "spontán" éljenző tömeg fílingje. Meg nem is nekünk szól, bizonytalanoknak, hanem kifelé. Már nem a népnek kell a hűségét bizonyítania a Fényességes felé, hanem a Fényességes oszt ki egy két sallert, meg kokit ismét. Csak most innen Budapestről.

Nem tudom mekkora pofáraesés lenne egy ilyen "szimpátia" tüntetés megszervezése? A nép "hangjai" nem az elégedettségről szólnak. A felfokozott várakozás a változásra mára már fásultsággá erodálódott, mert nem jött a várva várt csoda. Semmivel sem érzi magát jobban senki ebben az országban, még ha megpróbálják elkábítani a nemmegszorítás dumával. A fizetési cetli, a számlák és csekkek nem adnak okot az optimizmusra. A kiút meg egyáltalán nem látható. Carpe diem. Soha nem gondoltam volna, hogy minden napra igaz lesz a mondás, mert holnapra nem lehet tervezni. Már holnapra sem!

Lehet, hogy kimenne százezer ember az utcára. Csak nem a "VIKTOR! VIKTOR!" zúgna, hanem az "ORBÁN TAKARODJ!". Nagy különbség.

süti beállítások módosítása