Kis karácsonyi konteo

Címkék: vélemény politika közélet

2011.12.23. 20:17

Már a karácsonnyal kellene foglalkozni, még egy közéleti blogon is. Hagyni kéne a francba a politikát és egy kicsit érzelgősködni, meg olyan dolgokról írni, ami pozitív hangulattal alpozza meg a közelgő ünnepet.

Természetesen a Mindenható másképp alakítja a dolgokat, ezért marad az ünnepmentes agymenet.

Ma az LMP parlamenti frakciója és néhány szimpatizánsa odaláncolta magát a Parlament parkolóinak bejárataihoz. Elsősorban a demokráciát féltették, bár megfordult néhány ember fejében, hogy a helyüket félthetik, mert az új választási törvény értelmében vajmi kevés esélyük van a 2014 utáni parlamenti politizálásra. Ezért előre odaláncolták magukat. Más verziók szerint olyan veszélybe került a demokrácia Magyarországon, hogy már csak a láncaikat veszíthetik.

De nézzük is, hogy mi eben a konteo.

Az egész megmozdulást igazából Budai Gyula kezdeményezte a titkosszolgálatnál. Rájött, hogy ha másfél év alatt nem tudta elérni, hogy Gyurcsány Ferencet rabosítsák, akkor valamilyen trükkel kell ezt megtenni. Szociális érzékenységére bazíroztak, hiszen miniszterelnöksége alatt számtalanszor bizonyította, hogy igazi vajszívű ember. Megmentett egy kislányt, könnyek között jelentette be a vasúti szerencsétlenséget. Nem tűrte az egyenlőtlenséget, ezért "Lófaszt mama" válasszal illette Katust, mikor az egy kicsit extrémebb egészségügyi ellátás reményében meg merte említeni, hogy az ő fiacskája a miniszterelnök. Minden összeállt.

A karácsonyi hangulatban tobzódó városban szívbemarkoló látványt gerjesztett, hogy a hidegben a földön ülnek szegény képviselők odaláncolva a sorompóhoz. Meg is facsarodott szegény Gyurcsány szíve és elkezdett vigyázni szegény emberekre, nehogy valami bajuk essen. Saját tapasztalatból az ott tartózkodó rendőrökből nem nézte ki, hogy hatékony védelmet jelentenének szegény összefagyott demonstrálókra. Erre vártak éberék igazán. Ahogy egy kis szimpátiát véltek felfedezni a volt miniszterelnök arcán rögtön vitték is. Ami nem sikerült az elmúlt másfél évben, az most megvan.

Gyurcsány Ferencet rabosították. Vád: személyi szabadság megsértése tényállás (Btk 175. §). Büntetési tétel: három évig terjedő szabadságvesztés.

Al Caponet is adócsalásért tudták csak hűvösre tenni.

Budai Gyula nyugodtan hallgathatja otthon a Mennyből az angyalt. A foglalkozás elérte célját.

 

UI: Kicsit eltér, de mégsem. A dilettáns rendőrök szétvágták az összeláncolt képviselőket, ahelyett hogy levágták volna egy helyen a sorompóról, aztán mint az óvodában. Egy láncon bezsuppolták volna az összest a rabomobilba. Van még mit tanulni.

süti beállítások módosítása