Egyre baloldalibb dolgokat fogalmaz meg, az egyébként magát jobboldaliként aposztrofáló Fényességes. Én meg csak nézek, mint vasorrú bába a mágneses viharban. Elsőre még érthetetlen is volt a dolog, amit a fidesz.hu-n olvastam. Már megriadtam, hogy valaki meghekkelte a honalapot, és felrakott egy elfelejtett Kádár nyilatkozatot, de nem.

A szakszervezetek aligha lesznek képesek arra, hogy megoldják a munkásvédelem kérdését – jelentette ki Orbán Viktor parlamenti felszólalásában a munka törvénykönyvének záróvitájában kedden. A kormányfő ezzel összefüggésben kiemelte:a munkásvédelem első számú felelőse a kormány.

forrás: fidesz.hu

Mitől lett az első számú "szakszervezet" a Kormány? Nem gondoltam, hogy a nyári tüntetések hatására bátorodtak fel ennyire, bár a Nemzet Magyar Hangja akkor azt mondta, hogy szimpátia-tüntetés a kormány mellett, mert ez a kormány is a megszorítások ellen van. Nem ettől lettek "szakszervezet".

Szerencsére utánaolvastam, és a megvilágosodás nem maradt el.

Az új munka törvénykönyve nem száz százalékban a kormányzati szándékot tükrözi, ugyanis az érdekképviseletekkel létrejött megállapodás között olyan pontok is vannak, amelyekkel a kabinet nem ért egyet - mondta a miniszterelnök a munka törvénykönyvéről szóló javaslat keddi záróvitában az Országgyűlésben.

forrás: index.hu

Mindjárt érthetőbb. Az érdekképviseletek nem megfelelően védik a dolgozó népet. Olyan dolgokkal álltak elő, amivel a zemberek kormánya nem ért egyet. Természetesen meghallgatták a másik felelet, és a felelősség teljes áthárítása mellett beépítették az érdekképviseletek népnyúzó javaslatait, de mossák kezeiket. Tetszettek volna elfogadni az eredeti javaslatot. Most nem kellene félteni a bőrüket. De nem! Megy az okoskodás állandóan. Most engedett az erőszaknak a Fényességes, de levonta a megfelelő következtetéseket. Át kell venni szegény munkások védelmét (is), mert erre a szakszervezetek és az érdekképviseletek alkalmatlanok.

Szegény Fényességes hány felé kell, hogy szakadjon? Mindenkinek eleget akar tenni! Meddig bírja még vajon?

A Jóisten tartsa meg hosszú egészségben, hogy még többet tudjon értünk tenni!

süti beállítások módosítása