Hiába! No! A Fényességes mégiscsak a Fényességes. A Magyar Hangja csak karcolgatja a gondolatmenetet.

Tegnap még a Nemzet Magyar Hangja arra hivatkozott, hogy azért nem a Szent Jobb vezeti a keresztes hadjáratot az IMF tárgyalásokon, mert a kormányzati munkamegosztás szerint nem ez a feladata. Mára kiderült, hogy nem parasztvakítás történt. Azért a Fényességes van olyan rafinált, hogy a Nagy Bejelentés jogát megtartsa magának.

A Szent Jobb feladata, hogy a stabil fundamentumokkal rendelkező gazdaságot olyan lendületes pályára állítsa, ami mindenképpen egy sikertörténet. Ellenkező esetben a magyar gazdaság recesszióba esik. Ebből azért sok minden kiderül. Például az, hogy a magyar gazdaság egyáltalán nincs recesszióban. Akkor hol is van? Na, mindegy. Aztán az is, hogy a Szent Jobb letette a motoros kaszát, pihenteti az excel-táblákat és olyan nagy fába vágja a fejszéjét, hogy minden más feladatot el kell venni tőle. Nehogy a figyelme elkalandozzon. Persze fél szemmel azért néznie kell a terepasztalt, mert a Fényességes álmában jelenést látott. Ismét összehangolt támadás várható a nemzetközi pénzpiac felől a hónap közepén. Ezt mindenképpen felkészülten kell várni és rögtön válaszcsapásokkal kell elhárítani. Minden fegyvernemnek riadókészültségben kell lennie, különben elvesztünk.

Természetesen a végső erőfeszítések közepette sem lehet elfelejtkezni arról, hogy a háborúhoz három dolog kell: Pénz, pénz és pénz. Mivel már nincs honnan elvenni, se nyugdíjkassza, se egyéb forrás, hozzá kellene nyúlni a féltve őrzött tartalékokhoz. Ha csak egy kicsi hiányzik...

"A jegybankban heverő, vagy ott található nagy tartalékok gazdasági növekedésbe való bevonásáról kell megegyeznie a miniszternek a jegybankelnökkel" - mondta Orbán.

Ez azért nem semmi gondolat. Az utolsó töltényig való harcolás általában hősi halottak hegyeit hagyja maga után. A döglött ló meg nem kér enni. Van ebben logika, csak elég sötétnek tűnik ez a jövőkép. A padlások lesöpörve, most már jöhet a végjáték.

süti beállítások módosítása