A Szent Jobb nem aludt

Címkék: vélemény politika közélet

2011.12.02. 21:08

A mi Gyurink, a nemzet Szent Jobbja nem aludt. A Fényességes utasításának megfelelően mindent félrerakva, éjt nappallá téve megalkotta A(!) Magyar NÖVEKEDÉSI Tervet. Legyen innentől kezdve MNT. Sokat fogunk még róla beszélni, ha ebben a formában megéri a konzultáció határidejét, a december 31-t.

Normál felsőoktatási módon a nagy része Crtl+c, crtl+v. Van benne Fényességes bőven, egy kis Magyar Hang, egy kis Szent Jobb, egy kis Lázár, egy kis Rogán. Mindenkinek az ötletelése bele lett építve.

Igazából mindjárt az elejéről kiemelnék egy részt, mert erősen jellemzi az egész (férc)művet:

Jövőkép és stratégia: HUB

A Magyar Növekedési Terv célja nem pusztán a gazdaság motorjainak beindítása, a gazdaság fejlesztése, hanem kiemelt célként jelenik meg, hogy földrajzi adottságainkat kihasználva hazánk regionális centrummá, regionális gazdasági csomóponttá váljon. A világgazdaságban jelenleg a gazdasági erőviszonyok újrapozícionálása zajlik. Az Európai Unió egyre nagyobb lemaradást mutat fel Ázsiához, de még az Egyesült Államokhoz képest is. Magyarországnak ebben a gazdasági környezetben kell megtalálnia a növekedésnek azon új forrásait, amellyel elérhető a nyugat-európai fejlettségi szint és életszínvonal.

forrás: MNT 6. oldal

Akkor most hova is tartunk? Az EU egyre nagyobb lemaradást mutat. Az EU gyakorlatilag Nyugat-Európát jelent, azért ez elég nyilvánvaló. Mi szeretnénk elérni a nyugat-európai fejlettségi szintet és életszínvonalat. Még nem vagyunk ott sem, ahol ők már lemaradnak, de mi azért szeretnénk odatartozni. Érthető? Szép egy jövőkép, mondhatom. Mi annyira szeretnénk növekedni, hogy végre lemaradhassunk. De akkor mi hol is vagyunk? Nyugat-Európától, akik döglődnek keletre, Ázsiától, akik szárnyalnak nyugatra. Mintha a két szék között a földön ülnénk. A seggünk fázik a cementlapon, a fejünk meg a széken ülők seggének magasságában van. Innen kell körbenéznünk. Növekedni szeretnénk, pedig csak felállni kéne.

Remélem, ha vége a "konzultációnak", kap ez is valami hangzatos nevet. Szegény unokám meg majd tanulhatja történelemből a sok értelmetlen terv nevét. Mert egyelőre még mindig a tervezési szakaszban vagyunk. Álmodozunk, mint vak kutya a holdvilágban.

 

süti beállítások módosítása