Tegnap egy felháborító dolgot megpróbáltam humorral elütni. Személyeskedni sem szoktam a blogomon. Most meg kell tennem, mert Vidéki kolléga, aki mindig megmagyarázza, hogy a döglött tehén alszik, és a Fényességesnek mindig igaza van. Mondom mindig.

Akkor most komolyra fordítva a szót.

Nem sajnálom a vasutasoktól a pénzt. Kapjanak csak. Senki nincs túlfizetve ebben az országban a politikusokon kívül. De!

És itt jön a de. Ismét kommunikációs problémák vannak, amitől kurva nehezen veszi be az ember gyomra az egészet.

Gaskó úr kezdte azzal, hogy ez a pénz jár a dolgozóknak. Jár! Nebasszameg! Azért, mert az elmúlt két és fél évet micsoda bizonytalanságban élték meg. Átszervezések, ésszerűsítések és persze az ezzel járó leépítések etc...etc. Az ország többi része meg a langymeleg biztonságban élte meg ezt az időszakot? Na ne vicceljünk. Damoklész kardja már nem csak függ a fejünk felett, hanem a Fényességes és bandája meg is suhogtatta párszor. Ettől aztán hullottak a fejek, mint ősszel a légy. Ezen az alapon minden egyes magyar, bocs, Magyarországon élő másodlagos magyar állampolgárnak járna valami kis lóvé.

Azt megint nem értem, hogy az egyszerű, mezei dolgozónak miért? Tulajdonos? Bekockáztatta a pénzét a cégbe és a veszteséges időszakban benyúlt a kis zsebébe és továbbfinanszírozta a céget? Hogy legyen hol dolgozni és reménykedni, hogy jövőre majd jobb lesz? Mert ha nem, akkor bizony ez meglehetősen érthetetlen számomra. Naponta több ezer céget adnak el a dolgozók tudta és hozzászólása nélkül. A dolgozó csak eszköz, mint a többi gép. Ennyi, de sajnos tényleg ez a kapitalizmus. Soha, senki egy vasat nem kap a cégeladásból.

Akkor ennyit arról, hogy ki itt az "ökör"?

 

süti beállítások módosítása