A Nemzet Jobbkeze egyre vadabb dolgokat mond.

Egyetlen időszakhoz hasonlítható ez a gyors siker, az 1945-1947 közötti gyors, háború utáni újjáépítéshez: akkor a fizikai világot, most pénzvilágot építettük újjá.(...)

Az első csatát megnyertük, most azonban fordulóponthoz érkeztünk:.....

forrás: mandiner

Erre tegyünk egy kis habot:

Jelenleg a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ csak kérelmezheti az adatkezelőktől a számára szükséges információkat, addig az új szervezet ezekhez akadálytalanul hozzáférhet, egészen pontosan "a NIBEK a feladatai ellátáshoz szükséges alapvető adatok megismerésében nem korlátozható jogosítványokkal rendelkezik", sőt, azokat az adatokat, amelyek elektronikus úton nem érhetők el, ugyancsak jogosult NIBEK bekérni.

forrás: vastagbőr

Szóval van ez az újjáépítés. Aztán van ez az elrugaszkodás, ami tulajdonképen egy fordulópont. A fordulóponton fordulni szoktak. Általában. Volt ugye 1948-ban, a Nemzet Jobbkeze által emlegetett 1945-47 után, az úgynevezett "fordulat éve". Olyan fordulat volt ez, amitől elszédült az egész ország. A nagymamám és a nagypapám nem sok jót mesélt róla. Tanyasi gazdálkodók voltak. Padlássöprés, feketevágás, állat-állomány letagadása, folyamatos félelem és költözés, mert elhajtották őket a tanyáról, ahol laktak ect.

Aztán volt az az ÁVÓ néven elhíresült intézmény. Digitális nyilvántartások hiányában kénytelen volt az élőerőre támaszkodni. Sikeresen tette. Most meg valami NIBEK (Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központ) lesz kialakulóban, ami olyan jogosítványokkal rendelkezik, hogy egy jobb érzésű ombudsman hosszában vágná fel az ereit. Persze, ha lenne, de nem lesz, mert az állam úgy gondolja, hatékonyabban el tudja dönteni, hogy mi a jó nekünk. Majd bemondják a hangosban.

Elég érdekes jövő elé nézünk, ha a Nemzet Jobbkeze elkezdi a '40-es '50-es évek analógiája alapján szabályozni, szabályoztatni az országot. Nem állunk olyan messze ám tőle. Múlt hét pénteken még az iparosításról is szó esett. Voltunk mi már a vas és acél országa. Jó lesz odafigyelni. Nem vagyunk már messze a gumipitypangtól és a gyapottól sem. Csak ki kell várni a tavaszt.

süti beállítások módosítása