A Nemzet Jobbkeze, a gazdaság motorja, a szabadságharc első vezénylőtábornoka, a számtan Csimborasszója ma válaszolt az LMP frakcióvezetőjének:

"... ezzel szemben mi, 2010 közepétől, egy nem klasszikus, talán még meg sem írt, de bizony egy magyar modellé, majd utána egy közép-európai, majd utána egy európai modellé összeálló gazdaságpolitikát követünk.

Azt a rézfánfütyülő. Csoda, hogy ennyire pörög a gazdaság. A lassuló nyugat csak figyeli, hogy mennyire hasít gyorsnaszádunk a viharos gazdaság tengerén, miközben a fehér ruhás tengerészek egyenes sorban állva, arcukat a szélnek feszítve énekelnek a viharos szélben.

A magyar modell diktálja a tempót, ha nem vettük volna észre. Innen indul a gazdasági "passzátszél", amit a Nemzet Jobbkeze egy meg sem írt könyvből ollózva fingik. Nem véletlen, hogy a siker láthatatlan. Tőlünk tanul Közép-Európa, sőt Európa. Lassulnak is rendesen. Ezt maga a Fényességes mondta, tehát igaz, mert Ő soha nem hazudik. Akkor is igazat mond, amikor nem.

Remélem az összes vezető gazdasági napilap szó szerint idézi ezt a gazdasági ars poeticát. Hadd lássa a világ, hogy nem csak úgy szabadságharcolunk, hanem van itt eredmény is!

PS: Ha nem menne szegény nyugatiaknak, lefordítom pár nyelvre, hogy csak innen kelljen inni a Nemzet Jobbkezének szavait:

... opposite this we, 2010 of his middles, one not classic, maybe yet not written, but that's right a Hungarian model, then after it a middle European, we observe an economic policy forming into an European model then then.

 

... gegenüber dem wir, 2010 seiner Mitte, ein nicht Klassiker, vielleicht noch nicht schriftlich, aber ganz recht ein ungarisches Modell, dann danach ein mittlerer Europäer, beobachten wir eine Wirtschaftspolitik, die sich in ein europäisches Modell dann dann formt.

 

... frente a esto nosotros, 2010 de sus medios, un no obra clásica, tal vez aún no escrita, pero así es un modelo húngaro, entonces después de ello un europeo medio, observamos una política económica que nos forma en un modelo europeo entonces entonces.

 

... en face de cela nous, 2010 de ses milieux, un pas le classique, peut-être encore non écrit, mais c'est ça un modèle hongrois, alors après cela un européen du milieu, nous observons une politique économique nous formant dans un modèle européen alors alors.

 

süti beállítások módosítása