Biztosítás

Címkék: vélemény politika közélet

2011.11.21. 17:40

Biztosítás-biztonság! Emlékszünk még a régi szlogenre. Még a fújmocskoskommunista világ régi csökevénye az Állami (milyen is lett volna?) Biztosító próbálta így rávenni az ügyfeleit a biztosításra. Nem rossz dolog az, lássuk be. Az ember az előre nem látható eseményekre félretesz egy kis pénzt, mert ha kiesik a munkából, vagy oda a ház-kocsi-nyaraló kombó, akkor itt a világvége. Itt a bökkenő. Itt olyan öngondoskodás-féle magatartás fedezhető fel, ami a sajnálatos esemény előtt történik. Nem utólag!

Ma Lázár János a sajtótájékoztatón valami baleset-biztosításról beszélt az IMF megállapodással kapcsolatban. Na ilyet utólag nem nagyon szoktak kötni. Még unortodoxiában sem. Mi pedig már túl vagyunk a baleseten. A magyar gazdaság álló szerelvényén átgázolt a gyorsvonat és most a füstölgő romok tetején álldogál a Nemzet Jobbkeze és hirdeti az igét a láthatatlan sikerről.

Mondott még olyanokat is, hogy a zembereket nem érdekli az IMF, sokkal inkább az, hogy mennyi az € árfolyam, de hát ebben kicsit téved. Az elmúlt másfél év fülkeforradalmi és szabadságharcos retorikájában Gyurcsány-elmúltnyócév-IMF hármas patásördög egyik tagja hirtelen megjuhászodott. Igaz, hogy a lóvé ott van, de hát nem kellene eladni a lelkünket egy tál lencséért. Sajnos az árfolyamon túl, bizony ilyen marhaság is érdekli a T. Választópolgárt. Bármennyire is furcsa.

Sikerült azért egy jó képet találnom a bejegyzéshez. Passzol a tengerészeti hasonlatokhoz. Gyorsnaszád, meg mozdonyhorgony, meg anyahajó. Itt meg egy úszógumi? Hiába, mi lovas nemzet vagyunk, nem tengeri. A lovastengerészeken meg kötelező tartalmi elem az úszógumi.

 

süti beállítások módosítása