Hátraarc?

Címkék: vélemény politika közélet

2011.11.17. 20:16

Hátraarc? 180 fokos fordulat? Feladja a kormány az elveit? Vége a Matolcsyzmusnak? Szó sincs róla barátaim! Nem tudom honnan veszik ezt a sok badarságot!

Ki mondta, hogy vége van a szabadságharcnak? Senki. A Fényességes Fővezénylő Tábornok és annak Szent Jobbkeze is a helyén van. Stabilan. Kapaszkodnak egymásba, mert az elrugaszkodáshoz annyi energiát gyűjtöttek az elmúlt napok során, hogy félő, kirepülnének az űrbe. Van itt annyi tartalék még az országban, hogy a mostani bejelentés nem az elvek és a harc feladása. Ellenkezőleg.

Az elmúlt másfél évben Magyarország gazdaságát megújítottuk. A megújulás időszakában az volt a lényeg, hogy szabad kezünk legyen és a magyar érdekek szerint rendezzük be Magyarországot.

...

Fordulóponthoz érkeztünk. Mostantól a növekedés fokozására kell összpontosítani. És ehhez minden elérhető eszközt igénybe kell venni. 
A növekedéshez elsősorban a függetlenségünket kell megvédenünk. Azt, hogy Magyarországot a piacokról tudjuk finanszírozni. Ezt az eurózóna elhúzódó válsága megnehezítheti.

Ezért jó eszköz lehet számunkra egy újfajta, már a saját érdekeink szerint berendezett gazdaságunkhoz igazított együttműködés az IMF-fel, amely a régivel szemben nem csökkenti, hanem növeli pénzügyi-gazdasági függetlenségünket.             

forrás: ngm

Szó sincs itt semmiféle megalkuvásról, vagy urambocsá' visszasunnyogásról! ÉBRESZTŐ EMBEREK!

Idejött az IMF tanulni a nemortodox gazdaságpolitikát, és olyat talált, hogy érdemesnek találja országunkat a segítségre. Mi meg úgy csinálunk, mint tanyasi néni a Providenttel. Ha adni akarnak nem ellenkezünk. Elvégre a saját érdekeink szerint berendezett gazdaságunkhoz igazított (muhaha) megállapodásra készülünk.

Van itt azért egy kis rejtett mondat, ami igazán érdekes:

A 2010-ben a GDP közel 82 százalékára rúgó államadósság akkori árfolyamon számolva mára 74 százalékra csökkent

A mi hiteleink is az akkori árfolyamon számolva kedvezőek voltak. Csak azok az idők elmúltak, most meg most van. Szar érzés nekünk is, mikor jön a sárga csekk, de ez van.

És még mielőtt bárki fanyalogna:

Így lesz esélyünk tervezett menetrend szerint beindítani a növekedést.

süti beállítások módosítása