Rémhír

Címkék: vélemény politika közélet

2011.11.11. 20:30

Ez ugrott be a mai sajtótájékoztató után. Egyből. A forradalmakkal és a szabadságharc eszméivel nem mindig ért egyet mindenki. Sajnos ezeknek az eseményeknek a velejárója, hogy akik másként gondolkoznak illegalitásba vonulnak. Kivárásra játszanak, mert a csőcselék nem kímélné őket. A forradalmak sajátossága, hogy a csőcselék kitombolja magát. Kiereszti a felgyülemlett gőzt, mely a sok megaláztatás alatt összegyűlt. Szükség is van erre, de mindig vannak olyanok akiknek ez nem tetszik. Ők a sötétben bujkáló kis ellenforradalmárok, akik elültetik a kétkedést azokban, akik nem teljes mértékben értik a forradalom eszmerendszerét, vagy egyszerűen már elegük van abból, hogy csak háttal a falnak lehet közlekedni, és mindenkivel bizalmatlan módon társalogni, mert "Ki tudhatja....?".

Most is ilyen rémhír terjesztéssel találkozhatunk, de szerencsére a legilletékesebb cáfolhatja ezeket.

......hogy az utóbbi időben nagyon sok olyan idős emberrel találkozott, akik feltették neki azt a kérdést, hogy tényleg nem lesz ezután özvegyi nyugdíj, sőt már azt is kérdezték, hogy lesz-e egyáltalán nyugdíj. Természetes, hogy lesz nyugdíj, lesz özvegyi nyugdíj. Ráadásul január elsejével az öregségi, az özvegyi, és minden korhatár előtti nyugdíj 4,2 százalékkal emelkedik, és idén novemberben egyösszegű, 6 százalékos kiegészítést kapnak a nyugdíjasok. Nem csorbul a nyugdíjrendszer, a nyugdíjak a zord és durva körülmények ellenére is értékállóak maradnak. A nyugdíjasokat semmiféle kár, hátrány nem érheti....

forrás: fidesz.hu

Bizony! Ide van írva:

Az Ex-Fő Nyugdíjmentő Nagyasszony cáfolta egyenesen a hírt, Bocs rémhírt. Lesz nyugdíj.

Hogyne lenne, hiszen Ő mentette meg. Nem is értem a logikai bukfencet a nyilatkozatában. Ha meg van mentve az a nyugdíjkassza, akkor mitől lehetséges az, hogy a zemberek fejében megfordul, hogy nem lesz nyugdíj? Milyen zord és durva körülményekre hivatkozik a Nagyasszony? Azokat a Nagy Nemzet és Nyugdíjmentő Forradalom és Szabadságharc megszüntette. A Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez híven minden, bocs, majdnem minden magyar állampolgár hozzájárult. Meg lehet nyugodni. Lesz nyugdíj.

Természetesen megragadta a Szóvivő Asszony a lehetőséget, és a Demokráciavonalhoz hasonló dolgot jelentett be:

A Fidesz arra bátorítja az embereket, hogy ha bármilyen rémhírt hallanak, akkor forduljanak a helyi fideszes politikusokhoz, és győződjenek meg arról, hogy amit hallanak igaz-e - húzta alá a szóvivő.

forrás: ua

Hát én mindjárt megragadnám az alkalmat. Tegnap egy indexes cikkben találtam egy kalkulátort. Ez a zemberek akaratából megválasztott Parlament és Kormány terve a jövő évi adórendszerekről. Természetesen a zemberek akaratából. Figyelembe vette a most vita alatt álló, de ismert adószabályozást, az inflációt, és az ÁFA emelést. Íme az eredmény a feleségem bruttó fizetésére:

A gyerekek száma azért nulla, mert a gyerekkedvezményt én veszem igénybe, úgy mint az idei évben.

Kedves Gabriella. Ugye ez csak rémhír? Vagy a rideg valóság? 20 év köz- és kormánytisztviselői munka ennyit fog érni jövőre? Remélem kivizsgálják ezt a lehetetlen állapotot.

A válasz jó lesz kommentben is:-)

süti beállítások módosítása