Hasítunk, mint meteor

Címkék: vélemény politika közélet

2011.11.10. 17:57

A PÁRT szóvivője egy kicsit kiesett szerepéből. Révedő tekintetét a múltra vetette, mikor még Nyugdíjvédelmi Kormánymegbízott állt a névjegykártyáján. De szép idők is voltak! Akkor még az ég zöngött!

A kormány megvédte a nyugdíjkasszát

2010 nyarán az Orbán-kormány azzal szembesült: sürgősen tenni kell valamit, hogy a nyugdíjrendszer fennmaradjon, ezért a kormány rábízta az emberekre, válasszanak, akarnak-e a magánnyugdíjpénztárban maradni, vagy visszatérnek az állami rendszerbe – folytatta Selmeczi Gabriella. Elmondta, az utóbbi esetében a kormány garantálta, hogy az emberek adómentesen felvehetik a reálhozamot, és az állam átvállalja az esetleges veszteségeket. Ennek következtében az állampolgárok 97 százaléka az állami nyugdíjrendszer biztonságát választotta, a reálhozamok pedig kifizetésre kerültek. Ezzel a lépéssel a kormány megvédte a nyugdíjkasszát, és Magyarország elindulhatott azon az úton, hogy visszafizesse tartozásait – emelte ki a szóvivő.

forrás: fidesz.hu

Bizony! A zemberek 97%-a a "Pénzt vagy életet!" felszólításra a pénzt választotta. Hagyod magad előbb szabadulsz! Ismerős, nem? Innentől kezdve viszont istentelen hasításnak kellene következni, hiszen az államadósság elleni harc legfontosabb ellenségének kihúztuk a méregfogát. Elkezdhettük visszafizetni az adósságot, mert a nyugdíjkasszát, mint az államadósság fő okozóját megvédtük. Mi! Többes szám első személyben. Nem Te kedves Gabriella. Ezt végre sikerült neked is beismerned:

Halász Zsuzsa a magánnyugdíjpénztárak kapcsán arra az ellenzéki vélekedésre hívta fel a figyelmet, hogy a kormány „lenyúlta” a magánnyugdíjpénztárak vagyonát. Selmeczi Gabriella erre reagálva elmagyarázta, a magánnyugdíjpénztáraknak nem volt vagyonuk, az a pénz, ami hozzájuk befolyt, a tagok pénze volt...

forrás: ua.

Akkor ez most nyílt beismerése annak, hogy einstand történt? A tagok pénzéből sikerült a Fényességes Szabadságharc egyik legfontosabb csatájának a megnyerése. Mert a másik legfontosabb is ebből történt. Igaz, hogy azóta is rajtunk röhög a világ egyik fele, a másik meg pánikszerűen menekül tőlünk. De sebaj. A MOL a miénk. Most meg a RÁBA-ra hajtunk. Lesz itt szőlő, lágy kenyér!

Közben az is kiderült, hogy a szent tehenekhez nem lehet megint hozzányúlni. A nyugdíjakat egy egyszeri 6%-al novemberben, jövőre meg 4,2%-al megtoljuk. Erre garancia a rengeteg dolgozó, aki befizeti a járulékot. Ha nem lenne elég, akkor csinálunk. Mármint dolgozót. A rokkantakból. visszatereljük őket a munka világába. Meg fognak lepődni. Az egészséges emberek sem kapnak munkát. Akkor ők hol fognak dolgozni? Az elmúlt egy-másfél év sem a munkahelyek garmadájának létrejöttéről szólt. Inkább az ellenkezőjéről. A jövő évi kilátások sem jobbak. Maga a Fényességes utasította Szent Jobbját, hogy ha a hanyatló nyugat hivatalosan is bejelentette a jövő évi, kisebb, növekedési mutatóit, akkor azon nyomban, de hirtelen igazítsa ki a magyar növekedési mutatókat is. De most aztán az igazságot adja elő. Lesz is sírás-rívás.

De azért kiderült az is, hogy van ennek a kormánynak szíve. Személyesen a Szóvivő Asszony jelentette be, hogy

Nem lesz ingatlanadó

forrás: ua

Nem bizony, mert ez népnyúzószocialistaliberális találmány. Úgyhogy nem lesz. Kormányzati szinten. Természetesen az önkormányzatok kinyíló adózási lehetőségeit nem akarják korlátozni. Hova lenne akkor az önkormányzatiság?

Szóval hasítunk, mint meteor! Egy szép jövő felé, ahol el tudunk rugaszkodni.

 

süti beállítások módosítása