Blama

Címkék: vélemény politika közélet

2011.10.21. 20:42

Várom a magyarázatokat.

Magyarországról szavaz a világ

Magyarország sikertelenül pályázott az ENSZ Biztonsági Tanácsába tagnak. A Kelet-Európának járó helyre három ország pályázott, közülük Azerbajdzsán kapta a legtöbb, 74 szavazatot. Második Szlovénia 67 szavazattal, mi 52 szavazatot kaptunk. Az első kettő ment tovább a második fordulóba. Régiónként külön szavazólapok voltak, de összességében Marokkó bizonyult a világ kedvencének, a 193 tagállamból 155 támogatta BT-tagságát. Magyarországnál kevesebb voksot egyetlen BT-tagságra pályázó ország sem kapott.

forrás: index.hu

Gondolom érthető az érdeklődés. Nem csak részemről, hanem mindannyiónk részéről.

Ha ez az esemény jó bő másfél évvel ezelőtt történik, akkor minden mai kormányzati elem, aki akkor még az ellenzék keserű kenyerét ette, hatalmas felháborodások közepette adta volna hírül, hogy micsoda diplomáciai impotencia ez. A Nemzet Magyar Hangja habzó szájjal ostorozta volna a Külügyminisztérium csapatát és a magyar nagykövetek és egyéb akkreditált diplomaták alkalmatlanságát.

Most persze meg lesz magyarázva, hogy a döglött tehén alszik, milyen szépen néz, adjunk neki enni. Már előre, kedden elkezdődött a szerecsen mosdatása:

Németh Zsolt külügyi államtitkár kedden arról beszélt a parlament külügyi bizottságának, hogy nem is a BT-tagság, hanem az oda vezető út nekünk a legfontosabb.

forrás: ua

Nem tudom, hogy Németh Zsolt hétfőn még a helyén lesz-e? A Fényességes nem nagyon tolerálja a gyengeséget. Az meg végképp nem jellemző a forradalmi munkástanácsra kormányra, hogy előre feltegye a kezét. Ez a részvétel a fontos duma nem az erősek jellemzője. Mi pedig erősek vagyunk, csak úgy gúvad a szemünk kifelé.

Mi az első fordulóban elvéreztünk. Akkor ki érti a következő megnyilatkozást:

A magyar diplomácia még nem nyilatkozik

 

Felhívtam a New Yorkban tartózkodó Tóth Józsefet, a Külügyminisztérium szóvivőjét, hogy megismerhessük kormányunk álláspontját. Tóth azt mondta, hogy a második forduló eredményének ismeretében tud majd nyialtkozni.

forrás: ua

Mitől lesz más a leányzó fekvése a második fordulótól? Mi abban már nem veszünk részt, mint jelölt. Nekünk már értékelni kéne! Vagy Magyari Péter előbb hívta, mint a Fényességes? Nem mer egyedül semmit mondani? Tóth József nem egy Nemzet Magyar Hangja. Ő rögtön rittyentett volna valami elmúltnyócévezést, és letudta volna a problémát.

süti beállítások módosítása