Lovasszobor

Címkék: vélemény politika közélet

2011.10.16. 15:20

Szép, aranyló és díszes. Ilyen lovasszoborra vágyik minden "nagy" ember. Arra, hogy évtizedek/századok múlva, mikor a pillanatnyi érdekek már lekoptak az eseményekről, az utókor elismerje az ember tevékenységét.

A Fényességesnek hamarosan ilyen lovasszobrai lehetnek szerte Európában. Lehet, hogy így elsőre érthetetlen a dolog, de nézzünk az események mélyére.

A Fényességes egy nem is olyan régi nyilatkozatában méltatta Magyarország érdemeit a mostani rendszer kialakulásában. Valami olyasmit mondott, és persze nem tudom szó szerint idézni, hogy Magyarország húzta ki az első téglát a Berlini falból. Ettől akkora huzat keletkezett, hogy elfújta a szél a kommunizmust. Természetesen ezt a tettet nem a Fényességes hajtotta végre, de most elődei nyomdokába léphet.

A közelmúltban legfelsőbb szintű kínai küldöttség járt hazánkban. A Fényességes nyugati kollégáinál hamarabb felismerve az idők szavát, gazdasági együttműködési megállapodásokat kötött. Ment a huhogás a nagy nyugati demokráciák oldaláról, hogy Magyarországot kilóra megvette Kína. Lesz kicióccó mindenféle. Közben meg Kínában két lábbal ugrálnak az emberi jogokon. Pedig a Fényességes megint előre látta a jövőt, csak szarul kommunikálta. Megint erőből előadta, hogy nekünk van igazunk, és kész. A téglát mégis sikerült kihúzni a falból.

Ezen a szűk résen keresztül aztán szélviharszerűen beáramlik a keleti tőke. A kínaiak ajánlatot tettek az euró megmentésére. Egyelőre csak olyan kis titkosat, ami annyira jól sikerült, hogy Európa vezető és kevésbé vezető újságai rögtön megírták. Érdekessége a dolognak, hogy nem közvetlen segítségnyújtásra gondoltak, hanem az IMF-en keresztül. Közben az IMF Magyarországon ad "tanácsokat" az önkormányzati rendszer átalakításához. Pont most. Lehet, hogy közben a Fényességestől kérnek tanácsokat Kína-ügyben?

süti beállítások módosítása