Pénteken a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) VIII. országos kongresszusán szomorú valósággal kellet szembenéznünk. Nincs annyi keresztény értelmiségi ebben az országban, hogy megtöltsék a parlamenti patkót. Emiatt aztán gyakorlatilag "fél ház" előtt kellett előadni, hogy mennyire nagy erőfeszítéseket tesz a Fényességes és csapata, hogy nekünk itt lenn jó legyen. Bizony mondom néktek, könnyes szemmel olvastam, hogy micsoda szóvirágokkal tartotta fenn a nagyérdemű éberségét. Mert éberségnek lenni kell. Nem lankadhatunk egy percre sem. Miért is?

A miniszterelnök szerint lehetőségeink korlátozottak, az ország hajója egy hosszan tartó, és egyelőre végeláthatatlan válság viharában imbolyog a nyugati világ összes hajójával együtt. A legnagyobbak sem mondhatják, hogy elkerülik a jéghegyet, vagy a zátonyt, ráadásul a hajósok között sem felhőtlen a viszony...

forrás: fidesz.hu

Szerencsére sikerült elrugaszkodnunk a lehorgonyzott mozdonyról és felszállnunk egy hajóra, de a szárazföldi csapatmozgások mellett figyelni kell a tengerészetre is. Ráadásul az alvás sem nyugodt, hiszen egyre rövidebb a takaró.

Nem nyújtózkodhatunk tovább, csak ameddig a takarónk ér, és ezt a takarót is állandóan szaggatják a nemzetközi valutapiacról idecsapó inflációs hullámok

forrás: ua

Nem lehetünk nyugodtak. Mindenkinek szar, ezért nekünk sem jó. De természetesen a magyar ember már réges-régen választ talált erre a kérdésre. Mikor is? Ne gondolkozz rajta. Természetesen tavaly tavasszal, mikor Magyarország egy sikeres forradalmat, a fülkeforradalmat megvívva felemelte fejét a földről és utolsó erejével kirántotta magát a mocsárból. Az emberek akarata érvényesült és most ennek látjuk az eredményét. Mit is mondott erről a Fényességes pénteken?

Ezért teszünk meg mindent új munkahelyek létesítése érdekében, és ezért akarunk visszavezetni mindenkit a munka világába – tette hozzá a kormányfő. Emlékeztetett arra, hogy a Start-munkaprogram keretében újra az emberhez méltó cselekvő élet lehetőségét kínálják, hadjáratot hirdettek az uzsora minden formája ellen, valamint nem engedik azt sem, hogy akik keveset keresnek, leszakadjanak. Az ő érdekükben jelentősen növeljük a minimálbért, a gazdasági lehetőségekhez képest, és megfékezzük a mindennapi létfenntartás költségeit – húzta alá.

forrás: ua

Bizony mondom néktek, könnyes szemmel vettem tudomásul, hogy a létfenntartás költségeit csökkentik. Azért emelik fel az ÁFÁ-t 27 %-ra, mert ettől olcsóbb lesz az élet. A gázolaj jövedéki adója is azért lesz tizenegynéhány forinttal magasabb, mert ettől a fuvarköltség csökken, és ez persze magával rántja az árakat is. Csupa öröm bódoccsá lesz itt az élet, meglássátok keresztény barátaim. Lesz itt minimálbér emelés is, amitől a keveset keresők hada fog erősen csökkenni, mert már annyi járulékot fizet a munkáltató, hogy a minimálbéreseket is inkább elküldik. Lesz itt kánaán. Meg is kérte a Fényességes csekély számú hallgatóságát, hogy terjesszék az igét, mert nem értik az emberek, hogy ez mind-mind értük van. Mert ők akarták, és ezt természetesen kinyilvánították tavaly tavasszal.

 

süti beállítások módosítása