Most kiderül, hogy a Fényességes pincsikutyája a Nemzet Tolla, vagy tényleg csak szimplán a Zemberekembere. Ha most megremeg a keze, mikor a végtörlesztésről szóló, egyébként rossz jogszabályt alá kéne írnia, akkor tisztán marionett-effektusról beszélhetünk. Mondhatnánk azt is, hogy a négyzeten. A Fényességes ugyanis csak az áttétel ebben a játszmában. Neki is súgtak. A piacról.

Itt meg jön az érdekessége annak, hogy "Magyarország nem gyarmata senkinek sem". Ezt maga a Fényességes mondta ma. Csakhogy a piac máshogy gondolja Kedves Viktor. És úgy látszik, persze csak egy kicsit, hogy a gazdasági szabadságharcban sem lehet megengedni, hogy ne vegyük figyelembe az ellenség kémeinek jelentését. Bizony nem árt figyelni egy-két elfogott jelentésre. A Nemzet Tolla meg majd nyel egyet, és kiejti kezéből az odanőtt tollat. A Fényességes beszorult a két szék közé. Igazi kommunikációs csavar kell, hogy ezt kimagyarázza, mert számára minkét megoldás kellemetlen. Hamar ki fog derülni, hogy igazából kinek is képviseli az érdekeit. A zemberek érdeke a fontosabb, vagy nincs még vége igazán a bankárkorszaknak, és az egész eddigi mentődumák és munka alapú társadalmak csak a parasztvakítás kategóriába tartoznak.

Az egészet Selmeczi Gabika is csak egy szál fűszoknyában tudja lenyomni a nagyérdemű torkán. Már, ha van hozzá valakinek gyomra.

süti beállítások módosítása