Pörgés van

Címkék: vélemény politika közélet

2011.09.16. 19:52

Még el sem kezdődött az őszi ámokfutás máris jön a jövő évi. M. György ismertebb nevén a Nemzet Jobbkeze ma ismertette a jövő évi költségvetés sarokszámainak egy részét. Azt, amitől már előre felveszi a szopóálarcot a kisemberek nagy része. Láttam valamelyik tv-műsorban és felkaptam a fejem, mert azt hittem a Nemzet Magyar Hangját hallom. Már megint előjött a tavalyi duma. Tudjátok, az egykulcsos "mindenkijóljár". Hát tisztára belebújt a Szijjártó ebbe a Gyuriba.

A jövő évi költségvetéssel mindenki jól jár. A Nemzet Jobbkeze felpörgette a gazdaságot egy rántással, mint Árpa Attila a Szerencsekereket. Szinte látom a lihegő befektetőket, hogy állnak Hegye shalomnál és várják a január elsejét, mikor úgy felpörög a fogyasztás az ÁFA-emeléstől, hogy nem győzik betalicskázni a befektetni való pénzt, mert irdatlanul nekiáll fogyasztani az adósságoktól megszabadult, kivégtörlesztett magyar nép. Lesz itt bőség jóság. És mindenki jól jár, mert ez nem megszorítás. "Lófaszt mama"- mondaná Jóságos Ferenc Testvér, ha épp nem előzetesben ülne már akkorra. Lényeges szempont ez a kivégtörlesztés, mert megpróbálják a megtakarításokat belepörgetni a pénzpiacba, viszont a 27%-os Áfa indoklása a fekete pénzek megadóztatása. De ha, az eladósodott háztartások ekkera veszélyt jelentenek a magyar gazdaságra és ezzel az államra, akkor honnan veszik, hogy lesz aki végtörleszt? Honnan van erre pénze a zembereknek. Ha meg van, akkor jövőre mit fognak elkölteni? Gyuri, vazze, hogy van ez?

Az sem megszorítás, hogy az egészségügyi hozzájárulás munkavállalói részét megemelik. A chipsadó bevétele attól jön, aki egészségtelenül él. Nyilván az beteg és élősködik az egészségügy amúgy is vékony csecsén. Aki meg egészséges és dolgozik az majd jövőre fizet, csak hozzájárulásként. Ettől mindenki jól jár, csak az nem, aki egészségesen próbál meg élni, nehogy kirúgják a táppénz alatt. Az új rabszolgatörvény ugyanis ezt is lehetővé teszi.

Ez a mindenkijóljár költségvetés pedig óvatos vagy reális. Sajnos nem tudta eldönteni a Nemzet Jobbkeze. Elővette vajon a kockást a tavalyi fiaskó után? Nem valószinű!

süti beállítások módosítása