A Nemzet Magyar Hangja ma egy kis szereptévesztésbe keveredett. Vagy nem.

Van most ez a "végtörlesztés"-nek nevezett mentőcsomag, ami úgy néz ki, hogy a zemberek érdekében születik. Az Mszp nagyon populista módon azt javasolja, hogy a parlamenti képviselőkre és az állami vezetőkre ne vonatkozzon ez a lehetőség. El is borult szegény Nemzet Magyar Hangjának az agya:

Az MSZP azon kezdeményezésével kapcsolatban, hogy országgyűlési képviselők és állami vezetők ne kérhessék a végtörlesztést, a szóvivő azt mondta: míg az ellenzék a bankok és a bankárok, addig a kormány az emberek oldalán áll. Hozzáfűzte, az Országgyűlésben a frakciók majd elvitatkoznak arról, akarják-e, hogy a képviselők élhessenek-e a végtörlesztéssel, vagy sem, "mindenesetre azt azért furcsának gondolom, hogy egy több százezer család számára megoldást jelentő lehetőségből néhány száz embert milyen jogcímen akarnak kizárni".

forrás: fidesz.hu

Ezt a sajtótájékoztatón mondta, mint a miniszterelnök szóvivője, tehát A Fényességes szócsöveként, annak gondolatát közvetítve az istenadta felé.

Két lehetőség van.

Az egyik, hogy nehogymá. Csinálunk magunknak egy törvényt, amivel úgyis csak mi járunk jól, meg egy-két mikutyánkkölyke. Ezek meg itt kitalálják, hogy nem moshatjuk ebben a formában tisztára a pénzünket! Aztakutyafáját!

A másik, hogy a zemberek érdeke lebegett megint a szeme előtt és elszakadt a cérna, hogy a mocskosmulti és bankkiszolgáló cocialisták már megint a zembereket nyúzzák.

Mert mi van akkor, ha így elfogadják a törvényt. Valamelyik jóérzésű állampolgár meg elrohan az Alkotmánybíróságra, hogy diszkriminatív ez a törvény ám, de hirtelen. Mi az, hogy több ezer családnak jó, néhányszáznak meg nem? Hát hol van itt a zemberek akarata? Ki adott erre felhatalmazást? És persze mi van akkor, ha az Alkotmánybíróság azt mondja, hogy ha ennek a néhányszáznak nem, akkor a többieknek sem? Elvégre demokráciában élünk! Vagy mi a fene?

Természetesen a második megoldás lebeghetett lelki szemei előtt, ettől eshetett ki a szerepéből, hogy Ő mégiscsak a Fényességes Magyar Hangja, és fogalmazta meg önálló véleményét. A Fényességesről fel sem tételezem, hogy az első verzió egyáltalán megfordult a fejében.

süti beállítások módosítása