Ma elértük a gödör alját.

A kormány nem számít arra, hogy a svájci frank erősödése nyomán a fogyasztás drámaian visszaesne - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

forrás: ma.hu

Nincs hova vissza. Már a Nemzet Jobbkeze sem számít drámai visszaesésre. A fogyasztás annyira a mélyponton van, hogy élelmiszeren kívül gyakorlatilag nem költ semmire a nép. Arra is csak azért, mert a legnehezebb körülmények között is szeretne az ember egy jót enni. Minden másról hajlandó lemondani, csak a kajáról nem, Nemzedékek hosszú sora éhezett előttünk, tehát a kaja mindenek előtti megszerzését a génjeinkben hordozzuk.

Persze az NGM honlapján más a szöveg, de mint a képen is jól látszik megmutatja a Nemzet Jobbkeze hol a probléma.

A régióban a magyar kiskereskedelmi forgalom lassult a legkevésbé

forrás: ngm

Állásból elég nehéz lassulást produkálni, de természetesen a Nemzet Jobbkeze ezt is megoldja. Sőt a folyamat megfordításának is látja a lehetőségét, hiszen a nép, az istenadta nép most kapja meg a vágóhídra hajtás jutalmát. Adómentesen(!) a nyugdíjpénztári hozamot. Most aztán fellendül ám a fogyasztás, csak tessék kivárni. Főleg, ha hozzászámoljuk, hogy a CHF egy százassal drágább, mint amikor a hitelt felvette az emberfia. Már a szemüveget sem merem felvenni, ha megjön a csekk, nehogy sokkot kapjak. A hozam nem elég kéz havi árfolyam különbözetre sem, nemám fogyasztásnövekedés. A banknál, ott igen. Nehogy azt higgye a kedves miniszter úr, hogy most aztán parizer a zsíroskenyéren. Lassan zsír se.

Ez meg olyan, mintha a Nemzet Magyarhangja írná az ngm honlapját. Direktbe:

A háztartások fogyasztási döntéseit több jelentős tényező is befolyásolja idén. Az SZJA változások hatására a szektor rendelkezésre álló jövedelme nagy mértékben megnőtt. Hasonló hatást fog kiváltani a nyári hónapokban kifizetett reálhozam is, amely adómentesen jutott el a háztartásokhoz.

forrás: ngm

Ez az SZJA változások duma, olyan Szijjártós "mindenkijóljárt." Onnan tudom, hogy nem ő írta, hogy nincs benne egy fia "elmúltnyócév" sem. És onnan, hogy a Nemzet Jobbkeze, hogy nincs benne sem előremutatás, sem megoldás a mostani helyzetre. Majd az idő. Az megoldja.

süti beállítások módosítása